Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Här kommer en av allsvenskans största poängmaskiner genom tiderna spela

ANNONS

Poängmaskinen har bestämt sig för att satsa på innebandyn igen efter en säsongs uppehåll.

Julia Zachrisson är allsvenskans nionde bästa målskytt genom tiderna med 91 mål på 74 matcher. Adderar man hennes 44 assist så är hon allsvenskans trettonde bästa poängmakerska genom tiderna. Under sista året på RIG så öste Zachrisson in 43 mål och det är allsvenskans fjärde bästa målskörd en enskild säsong.  

23-åringen tog studenten från RIG Umeå 2020 och har sedan dess hunnit med att spela för Täby och Kalmarsund i SSL. Efter fjolårssäsongen så lämnade Zachrisson Kalmarsund under uppmärksammade former och den nyss avslutade säsongen så spelade Zachrisson bara två matcher med Växjö. 

Nu står det dock klart att Zachrisson kommer göra comeback på planen och nyligen presenterade Växjö henne som lagets sjätte nyförvärv till kommande säsong.

– Vi är glada att Julia nu valt oss i Växjö. Det är en klasspelare som vi får in i truppen, en spelare som har för vana att göra mål. Hon har en gedigen innebandy-skolning via RIG och flera års erfarenhet av spel på högsta nivå. Vi vet också att det är en ambitiös och ödmjuk spelare. Hon kommer att passa utmärkt in i gruppen och hur vi vill spela, säger sportgruppens Tommy Porselius till lagets hemsida


Växjö IBK

Nyförvärv:

Amanda Berg, forward (Lund)

Thindra Stenvall, forward (Storvreta)

Lina Eriksson, center (Gamla Stan)

Tuwa Bolmö, back (Lockerud Mariestad)

Alva Jacobsson, back (Hovslätt)

Julia Zachrisson, forward (Kalmarsund)

Förluster:

Frida Israelsson, back (klubb ej klar, flyttar till Örebro)

Sofie Dahl, back (slutar)

Edda Gudnadottir, back (klubb ej klar)

Alma Johannisson, center (klubb ej klar)

Emelie Persson, målvakt (Olofström)

Wilma Hedberg, forward (Ingelstad)

 


Highlights: Här vinner Sverige guld i U19-VM

Slog värdnationen Finland i finalen med 4-2.


 

  

Matchrapporter: Lindome klart för kval till Superligan Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot Växjö IBK Tungt för Växjö IBK – Craftstaden bröt fina vinstsviten Växjö IBK toppar tabellen efter seger mot Fristad Växjö IBK besegrade Olofström och toppar nu tabellen

Den här artikeln handlar om: