Foto: FBC Kalmarsund
SSL (Dam)

Kritiserar förra klubben: "Destruktiv kritik från lagkamrater får förekomma"

ANNONS

Julia Zachrisson lämnade Kalmarsund – berättar nu om psykiska ohälsan.

Många av spelarna som lämnat sitt lag efter säsongen har blivit presenterade av nya lag under sommaren. En som däremot fortfarande är klubblös är Julia Zachrisson som ifjol representerade Kalmarsund.

Forwarden skrev på för smålänningarna för två säsonger sedan när hon anslöt från Täby, och tiden i sin nya klubb blev inledningsvis succéartad. Zachrisson svarade för 36 poäng (17+19) på 20 matcher i Allsvenskan för ett Kalmarsund som avancerade till SSL.

Säsongen som gick var tyngre för för 22-åringen. Hon fanns med i 17 matcher och gjorde åtta poäng, och i mars kom beskedet att hon skulle lämna klubben efter säsongen.

– Jag som spelare behöver ju kontinuitet, det har jag inte fått i FBC. Jag har ibland fått spela i två matcher, gjort det bra och även fått det bekräftat från tränarhåll, för att sedan matchen efter vara tokbänkad. Det har inte blivit någon trygghet, som man pratat om, utan det har bara blivit åt andra hållet, sa Zachrisson då till Ölandsbladet.

Öppnar upp om sin psykiska ohälsa

Nu har det gått sju månader sedan det blev officiellt att Zachrisson skulle lämna Kalmarsund, men någon ny klubbadress är ännu inte presenterad.

– Framtiden har varit svår. Jag har mått väldigt dåligt psykiskt på grund av olika omständigheter i min tidigare klubb och därför har jag helt enkelt tagit det lugnt i mitt beslut, säger Zachrisson till Innebandymagazinet.

Vilka omständigheter är det du tänker på då?

– Det handlar i det stora hela om att jag inte blivit bra behandlad, samt att destruktiv kritik från lagkamrater får förekomma utan att det görs någon förändring och istället för att hjälpa så ville de ha bort mig. Mer än så vill jag inte gå in i detalj.

Hur yttrade sig den psykiska ohälsan för dig?

– Jag var otroligt stressad och ångestfylld, vilket resulterade i att mitt självförtroende men framförallt självkänsla bara sjönk mer och mer. Att utföra en elitidrott är allt annat än enkelt, men när man går hem och funderar på om man duger som person - då är det något som är fel.

Hur mår du idag?

– Jag mår bättre! Jag saknar självaste innebandyn väldigt mycket, men fokus senaste tiden har varit att lyssna på kroppen och prestera när glädje och inspiration finns.

Zachrisson för nu samtal med en allsvensk klubb som ger henne ”alla möjligheter till att när tiden är redo vara tillbaka i SSL”, som hon själv uttrycker det.

– Jag har en kontakt med en klubb som är väldigt flexibel och förstående både med mitt mående, mina mål och tankar jag har kring min innebandy. Vilket känns tryggt.

Tränaren svarar på kritiken

Innebandymagazinet har varit i kontakt med Kalmarsunds huvudtränare Viktor Sheffield som tagit del av Zachrissons uttalande. Sheffield skriver följande till Innebandymagazinet:

"Det är alltid många faktorer som spelar in gällande både gruppens och individens mående och prestation. Det är aldrig roligt att höra att någon mår eller mått dåligt.

Julia äger givetvis rätten till sin egen upplevelse så av respekt för henne så tänker jag inte kommentera detta vidare.

Jag hoppas Julia mår bättre och önskar henne lycka till."


TV: Tränarprofilen: Rekorddåligt bottenskikt i SSL

Bruno Lundberg: "Botten har aldrig sett så här dålig ut"



ANNONS

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund Tre matchbollar för Thorengruppen efter ny seger Smakstart för Thorengruppen – vann mot Kalmarsund Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: