Klipphöjdpunkter

Klipphöjdpunkter från säsongen 23/24: #19

En svensk historisk förlust blev en av 2023:s allra mest sedda klipp på Innebandymagazinet.

Vår årliga sommarklassiker är nu tillbaka. Under de kommande veckorna kommer vi räkna ner de 20 mest minnesvärda klippen från säsongen som gått. Drömmål och osannolika assister kommer att blandas med oförglömliga händelser som inte hör till vanligheterna att man beskådar på en innebandyplan.

Sverige ledde med 3-1 över Tjeckien i sista perioden och var då vinnare av Euro Floorball Tour. Men Tjeckien hämtade ikapp till 3-3 och med drygt två minuter kvar tog Sverige ut målvakten för det krävdes vinst för att gå om Finland och vinna EFT.

Trots bra lägen fick Sverige inte in bollen och matchen slutade 3-3 efter ordinarie tid och straffläggning fick skilja lagen åt. Efter tre slagna straffar var stod det 4-4 och båda lagen skickade fram sin spelare som satt sin straff. Den förre Pixbospelaren Denisa Ratajova satt sin andra straff medan Nellie Öhgren missade sin och Tjeckien vann matchen samt tog andra platsen i EFT medan Sverige fick nöja sig med en tredje plats. Detta var Tjeckiens första vinst över Sverige någonsin och det krävdes 36 matcher innan den historiska vinsten kom.

Även om det blev en historisk förlust för Sverige på planen så blev det en desto större framgång på nätet då straffläggningen blev 2023-års sjunde bäst sedda klipp. Kolla in alla straffar ovan.