Foto: Tomas Brandt Wangel
Klipphöjdpunkter

Klipphöjdpunkter från säsongen 23/24: #20

ANNONS

Säsongen började på allra bästa sett för Gävlestjärnan som var stekhet i en försäsongsmatch.

Vår årliga sommarklassiker är nu tillbaka. Under de kommande veckorna kommer vi räkna ner de 20 mest minnesvärda klippen från säsongen som gått. Drömmål och osannolika assister kommer att blandas med oförglömliga händelser som inte hör till vanligheterna att man beskådar på en innebandyplan. 

 

Gävle ramlade ur SSL våren 23 men fick behålla sina superstjärnor Billy Nilsson och Alexander Rudd trots stundande spel i allsvenskan. Redan på försäsongen visade 34-åringen Nilsson att han inte slagit av på tempot och att motivationen att göra poäng var fortsatt hög. 

I sluet på augusti öste Nilsson in fem assist i en träningsmatch mot Alunda, som Gävle vann med 9-4. Nilssons poängproduktion höll sedan i sig under säsongen och han slutade på en tredje plats i poängligan i norra allsvenskan på 61 poäng. Tyvärr för Gävles del räckte inte Nilssons poäng för att hålla kvar laget i allsvenskan utan de slutade näst sist på 19 inspelade poäng och får rikta in sig på att spela i herrettan kommande säsong. 

  

Men Gävle kan trösta sig med att klippet på en stekhet Billy Nilsson hamnar på #20 på listan över säsongens mest minnesvärda klipp. Se klippet i spelaren ovan.


Highlights: Här vinner Sverige guld i U19-VM

Slog värdnationen Finland i finalen med 4-2.


  

Matchrapporter: Förlust för Gävle GIK mot Järfälla Bele med 7-11 Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Adrian Olsson det stora utropstecknet när Gävle GIK slog Älvsjö Efter sex förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Gävle GIK Fiaskosäsong för Gävle GIK – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: