Foto: Idrottsfoto
SSL (Dam)

Ellen Westberg om övergången till Kalmarsund: "Är det rätta valet"

ANNONS

Efter uppgifter om att Ellen Westberg skulle gå till Karlstad, står det nu klart att det inte blir Karlstad, utan istället Kalmarsund.

I mars rapporterade P4 Gotland att Endres målvakt Ellen Westberg förhandlat med Karlstad IBF inför kommande säsong. Nu står det klart att Westberg lämnar Endre efter tre säsonger, men det är inte Karlstad som blir målvaktens nya lag. Det blir istället östkustsrivalen Kalmarsund FBC, som målvakten skrivit på ett tre-årskontrakt med. Hon beskriver känslan över att få spela för Kalmarsund kommande säsong. 

– Det känns jättebra. Det har varit mycket fram och tillbaka nu under våren om vart jag skulle ta vägen. Men till slut så känns det som att det här är det rätta valet och jag tror att det kommer bli superbra till slut, säger Westberg till Innebandymagazinet och fortsätter:

– Vi har haft bra dialoger från start och jag känner att vi har mötts bra och att det är bra förutsättningar. Jag tycker att Viktor (Sheffield), som jag har haft mest kontakt med har visat förtroendet för mig och att de i föreningen har ett framtidstänk och att vi kommer att bli en konkurrent från start. Så jag känner att vi har haft en bra dialog och att de har en bra förutsättning att utvecklas. 

Westberg kom till Endre säsongen 2021/2022 efter att ha representerat Västerås IBS i Allsvenskan och innan dess moderklubben Karlstad IBF i SSL och Division 1 (ungdom). Hon spenderade tre säsonger för Gotlandsklubben och konkurrerade föregående säsong om förstaplatsen med Frida Görtz, innan flyttlasset nu går till Kalmarsund. Hon berättar om sin tid i Endre. 

– Det är absolut ingenting jag ångrar. Det har varit tre fantastiska år. Jag har verkligen utvecklats som människa, spelare och fått vänner för livet. Jag ser bara tillbaka på den tiden med glädje. 

Westberg avslutar med vad hon kan bidra med till Kalmarsund kommande säsong. 

– Jag tror att jag är en spelare som bidrar både på planen och utanför planen med energi. Sen är jag en riktig tävlingsmänniska, så det är ingenting som jag inte gör till 100 procent. Så att jag tror att jag kommer att bidra med att vara en professionell innebandyspelare som gör allt för att vi ska vinna. 


Highlights: Här vinner Sverige guld i U19-VM

Slog värdnationen Finland i finalen med 4-2.


Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund Tre matchbollar för Thorengruppen efter ny seger Smakstart för Thorengruppen – vann mot Kalmarsund Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: