Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Han blir AIK:s första värvning

ANNONS

Stockholmarna har suttit lugnt ner i båten under inledningen av silly season men nu har man presenterat sitt första nyförvärv.

"Han är tillbaka" skriver AIK som rubrik på sina sociala medier om klubbens första värvning. Han åsyftas Lucas Nordahl som är tillbaka efter en säsong i herrettan med moderklubben Värmdö. 24-åringen kom till AIK 2022 och spelade nio matcher i SSL innan han var tvungen att lämna på grund av personliga skäl. 

–  Lucas är en duellstark tvåvägsspelare med snabbhet, teknik och skytte, som glädjande är tillbaka i AIK, säger sportgruppens Stefan Wallberg och fortsätter:

– Nordahl är en tuff spelare som gillar att tävla och träna hårt. Han har en bred verktygslåda, vilket gör honom användbar över hela banan som center, back eller forward.

På sina nio matcher i AIK blev det tre poäng och den gångna säsongen har Nordahl gjort nio poäng på 14 matcher i herrettan. Men det är inte poängproduktionen som Nordahl i första hand är värvad för utan det hårda jobbet om man läser mellan raderna, även om huvudrollsinnehavaren själv tänker sig dundra in sina första SSL-mål kommande säsong.  

–  Mina styrkor som spelare är att jag är explosiv och bolltrygg, jag kan slå min motståndare och har faktiskt ganska bra tryck i bössan, säger Nordahl.

De faktum att det inte var så länge sedan han spelade i AIK senast gör att omställningen från herrettan till SSL kommer ta mindre tid. 

– Det jag kan ta med mig från förra gången jag spelade för AIK är att nu är jag med från start, dels vet jag nu mer vad som krävs i SSL och jag känner redan alla i AIK bra.


Highlights: Här vinner Sverige guld i U19-VM

Slog värdnationen Finland i finalen med 4-2.
 

Matchrapporter: Pixbo utklassade AIK på hemmaplan Målfest när Kalmarsund krossade AIK i Solnahallen IBF Falun ryckte i sista perioden och vann mot AIK Två snabba mål i sista perioden avgjorde för FCH mot AIK Storseger för Storvreta borta mot AIK

Den här artikeln handlar om: