#IBSILLY
Video: Här avgör Gustafsson VM-finalen 2021.
SSL (Herr)

Storvreta bekräftar: Tobias Gustafssons kontrakt pausas

ANNONS

Ryktats till Schweiz - nu kommer beskedet från Storvreta.

Tobias Gustafsson har i flera år varit en av världens absolut bästa spelare. År 2021 fick han bäst i världen-utmärkelsen.

22 april avslöjade Innebandymagazinets Silly season-bloggare, Mr. Silly, att Gustafsson skulle lämna Storvreta efter den gångna säsongen för att flytta till Schweiz. Detta trots att han fortfarande har kontrakt med Uppsalaklubben. Nu bekräftar Storvreta att kontraktet pausas. 

− Tobbe pausar sitt avtal och provar vingarna i alplandet. Vi är glada att kunna ge Tobbe möjligheten att pausa sitt pågående avtal för att testa något nytt. Jag tror det är viktigt att vi inte står i vägen för äventyret. Storvreta IBK hoppas att Tobbe och Evelina får ett roligt äventyr och att de kommer tillbaka till Storvreta IBK när hemlängtan blir för stor. Lycka till så ses vi i framtiden, säger Storvretas sportsligt ansvarige Henrik Ededahl i ett pressmeddelande.

Foto: Per Wiklund

Tobias Gustafsson själv säger så här:

− Efter några fantastiska och roliga år i Storvreta, är det nu tid för något nytt, både idrottsligt och i livet. Under mina 7 år här har jag lärt mig hur man blir en vinnare, funnit vänner för livet och tillsammans med dem fått lyfta SM-bucklan fyra gånger om.

− Det bär nu av till Schweiz, där nya upplevelser och utmaningar väntar. Tack Storvreta IBK för att ni gör detta möjligt. Om allt vill sig väl kommer jag att få äran att spela många matcher till i IFU inför fantastiska Red Eagles och den grymma hemmapubliken. Tack för den här tiden, på återseende.

Uppdatering: Tobias Gustafsson är nu presenterad av sitt nya lag Zug.


TV: Har Rasmus Sundstedt spelat sin sista match i SSL?

Veteranen om framtiden i den "mest udda intervjun" efter SM-finalerna.


Matchrapporter: Storvreta mästare – vann SM-finalen herr i innebandy mot Pixbo Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö

Du kanske även vill läsa:
Silly season 2024: SSL Herr – lag för lag
Plus Silly season 2024: SSL Herr – lag för lag
Den här artikeln handlar om: