Video: Se flera av Mittentags fullträffar från säsongen.
SSL (Dam)

Klart: Thorengruppen värvar Sofia Mittentag

ANNONS

44 poäng i SSL den gångna säsongen, byter lag i SSL: “Bäst för mig”

22-åriga finska forwarden Sofia Mittentag har haft en stigande utvecklingskurva under sina två år i Svenska Superligan och Västerås Rönnby. 18 poäng (14 mål) första säsongen följdes upp med hela 44 poäng 2023/24. 32 mål gav henne en sjätteplats i seriens totala skytteliga.

Att hon lämnar Rönnby är sedan tidigare officiellt. Nu bekräftas ryktet att det blir Umeå härnäst.

– Det känns väldigt bra, jag känner mig lugn i det här beslutet och är taggad inför framtiden i Thorengruppen, säger Sofia Mittentag till Innebandymagazinet och fortsätter:

– Mitt kontrakt gick ut med Rönnby så jag började fundera på framtiden, vad jag ville och vad som skulle vara bäst för mig. Det landade i att lämna Rönnby och gå till Thorengruppen. Det känns som den bästa platsen för mig att utvecklas som spelare, träningsmiljön är viktig för mig och den är väldigt bra där. Det känns som en bra plats för att lyckas. Allt runtom innebandyn är också proffsigt.

Hon är mest känd för sitt fruktade skott, särskilt dragskottet. Men hon upplever att hon har utvecklat sitt spel som helhet.

– Generellt är spelet snabbare i Sverige än i Finland, så jag känner att min fysik har tagit steg framåt. Det har också gjort att jag har kunnat spela bättre. Jag har hittat en större variation i mitt spel och i mina skott, och i defensiven och passningarna har jag blivit bättre.


TV: Har Rasmus Sundstedt spelat sin sista match i SSL?

Veteranen om framtiden i den "mest udda intervjun" efter SM-finalerna.


Matchrapporter: Thorengruppen svenska mästare – vann SM-finalen dam i innebandy mot Pixbo Wallenstam Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby

Den här artikeln handlar om: