Foto: Per Wiklund
SM-slutspel

Vinna eller försvinna för Rönnby: "Små marginaler"

ANNONS

Västerås Rönnby måste vinna lördagens semifinalmatch för att hålla finaldrömmen vid liv. Det är vinna eller försvinna som gäller.

Inför lördagens i semifinalen mellan Rönnby och Pixbo leder Mölnlyckelaget med 2-1 i matcher och kan gå till final vid seger på bortaplan. Vilket skulle betyda femte raka finalen för Pixbo. Det är också en vinna eller försvinna-match för Västeråsklubben, som välkomnar Pixbo till match fyra i Mälarenergi Arena. Rönnbys huvudtränare Pelle Alvin beskriver sin upplevelse av semifinalserien. 

– Jag tycker att vi bjuder på bra motstånd de här tre matcherna som vi har spelat. Jag tycker att vi slarvar bort lite i andra perioden där. Att det gick ur händerna på oss, vilket var lite synd tycker jag, säger Pelle Alvin till Innebandymagazinet. 

Du syftar på match tre?

– Ja, precis. Den glider lite ur händerna på oss, jag tycker att vi spelar bra i första perioden och sen tycker jag att vi bjuder på för mycket i andra perioden. Det är för mycket enkla misstag som vi gör. 

Rönnby började matchen starkt och gick upp till en 0-2 ledning inför andra perioden. I andra tappade Rönnby spelövertaget och Pixbo kunde gå ifatt och förbi när det hade gått 13 minuter av perioden och hade ledningen med 2-4 med sju minuter kvar. När perioden var slut hade Rönnby både reducerat och kvitterat med 3:58 kvar av perioden, innan Pixbos Thea Löfborg gav Mölnlyckeklubben återigen ledningen med 4-5 25 sekunder efter Rönnbys kvittering och Pixbo gick in i andra periodvilan med ledning. I tredje perioden gjorde båda lagen ett varsitt mål, varav Rönnbys kom när de spelade 6-5 och var även nära på att sätta en kvittering i spel 6-5. Men Pixbo höll igen och gick hem med match tre och två matchbollar i semifinalserien. Alvin ger ytterligare summering av matchen. 

– Det var en bra och tuff match med två riktigt bra lag som krigar varenda sekund ute på banan skulle jag säga. Det är fram och tillbaka och Pixbo är starka och vi försöker kämpa på och hitta vägar att vinna matchen. Men nu är det 2-1 till Pixbo och vi möts igen på lördag och då är det vinna eller försvinna för oss. Så vi ska göra allt vi kan, ladda om och försöka ta den matchen så att vi går till fem matcher. Det är det vi fokuserar på just nu

Alvin tycker att det är skönt att få spela på hemmaplan.

– Det känns kul naturligtvis. Vi hoppas på att det kommer mycket folk så att det blir en bra inramning, som lyfter fram laget och spelarna så att vi kan ro på Pixbo här. Det är det som är målsättningen. 

Alvin får även frågan om vad Rönnby behöver göra för att kvittera matchserien och tvinga semifinalen till en femte och avgörande. 

– Det är små marginaler, tycker jag. Jag tycker att vi har väldigt bra lägen. Vi kommer till bra lägen, men vi sätter inte dit bollarna. Sen tycker jag att vi försöker göra om lite utifrån hur det ser ut och hitta lite bra drag. Men Pixbo är homogena, de är bra, de sitter ihop  bra, de är starka på boll och vi jobbar hårt för att hitta nycklar för att vinna matcherna mot dem. Men vi får se hur det går. 


TV: Vem borde bli utsedd till årets spelare?

SSL-tränarna Bruno Lundberg och Magnus "Binge" Jäderlund tycker till.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK Rönnby IBK vann mot Pixbo Wallenstam efter straffdrama

Du kanske även vill läsa:
Pixbo kan säkra finalplatsen idag: "Finns många matchvinnare"
Pixbo kan säkra finalplatsen idag: "Finns många matchvinnare"
Den här artikeln handlar om: