Foto: Per Wiklund
SM-slutspel

Pixbo kan säkra finalplatsen idag: "Finns många matchvinnare"

ANNONS

Ellen Lundin gör sitt första slutspel och då kan hon vara med och skjuta Pixbo till final.

15.00: Se Rönnby-Pixbo på Expressen

Pixbos damer leder med 2-1 i matcher över Rönnby och kan under lördagen knipa en finalplats på bortaplan. Man har hittills bara förlorat en match i slutspelet efter att man gick rent mot Lund i kvartsfinalerna, och man har vänt mötet mot Rönnby efter att ha förlorat den första matchen. Det är med andra ord ett lag med rejält momentum som kliver in i den fjärde och potentiellt avgörande matchen. 

Pixbos Ellen Lundin har varit het i slutspelet där hon gjort totalt sex mål och sju assists. I semifinalerna mot Rönnby har hon gjort två mål och tre assists hittills.

– Matcherna mot Rönnby tycker jag har varit så som en semifinal ska vara, tighta och tuffa. Vi vet att de krävs en bra prestation av oss för att slå dem, säger Ellen Lundin till Innebandymagazinet. 

Nyckeln till att laget kunnat vända på semifinalserien säger Lundin ligger i den breda kvalitet som finns i Pixbos trupp. 

– Vi har ett lag som aldrig är nöjda utan vill alltid prestera bättre. Det finns många matchvinnare och vi kan avlasta varandra om någon har en lite sämre dag är de någon annan som kliver fram vilket gör oss starka.

Lundin som är ny i Pixbo inför den här säsongen spelar sitt första slutspel. Men trots att hon varit den poängstarkaste spelaren i hela slutspelet är hon inte helt nöjd med den egna prestationen. 

– Jag tycker att jag kan få ut mer av mitt spel och i vissa situationer prestera bättre. Minimera misstagen. Men jag njuter och de är fantastiskt att få va en del av detta lag och att få spela ett slutspel.

Ellen gör sin första riktiga säsong i SSL och står i seriespelet för 36 poäng. Själv är hon nöjd efter en säsong som för henne inneburit mer än bara spel i ett nytt lag. 

– Säsongen som helhet är jag nöjd med. De känner jag efter flytt, ny skola och allt vad det inneburit för mig. Jag vet att jag kan spela bättre innebandy i många situationer och matcher men det har också varit en process att komma in i ett nytt lag, nytt spelsätt och högre tempo än jag varit van vid från tidigare säsonger. Men som helhet är jag som sagt nöjd.


TV: Vem borde bli utsedd till årets spelare?

SSL-tränarna Bruno Lundberg och Magnus "Binge" Jäderlund tycker till.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Thorengruppen svenska mästare – vann SM-finalen dam i innebandy mot Pixbo Wallenstam Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK

Du kanske även vill läsa:
Vinna eller försvinna för Rönnby: "Små marginaler"
Vinna eller försvinna för Rönnby: "Små marginaler"
Den här artikeln handlar om: