Guldfavorit utslagen i kvartsfinalen – förlorade gigantmötet

Så slutade lördagens kvartsfinaler i JSM-festen för damer – de möts i semifinalen.

RIG Umeå IBF - Pixbo IBF/IBK

4-1

Det blev lite av ett gigantmöte redan i kvartsfinalen när fjolårsäsongens två finallag ställdes mot varandra. Matchen var också en repris av just kvartsfinalen för två säsonger sedan. Båda tippades gå långt även i år och längst av dem två kommer RIG Umeå gå – det står klart efter att man vunnit kvarten med 4-1. Segern bärgades bland annat efter två mål av Meja Josbrant.

KAIS Mora UIF - IBK Lockerud Mariestad

5-2

Varken Mora eller Lockerud Mariestad var några större favoriter från att ta sig vidare från sina respektive grupper. Tipparna fick dock fel, Mora gick bäst av de båda i gruppspelet då de slutade etta utan att ha förlorat en match. Även Lockerud gick obesegrade ur gruppspelet men slutade tvåa bakom RIG Umeå. Här gick Mora alltså segrandes, matchen var jämn in i det sista men dalalaget kunde sätta två mål i tom kasse på slutet och till slut vinna med 5-2.

Lindås IBF - Rönnby Västerås IBK Ungdom

5-4 eft. str

En kvartsfinal mellan två lag som var nya i årets JSM-fest, både Lindås eller Rönnby åkte ut i kvalet ifjol. Det här skulle visa sig bli den jämnaste kvartsfinalen och även den mest dramatiska. Lindås ledde med 4-0 efter första perioden och 4-1 efter andra, men Rönnby stod för en imponerande upphämtning i tredje där kvitteringen kom när dryga minuten återstod att spela. Förlängningen blev mållös och i straffarna var det Lindås som dominerade – de satte samtliga tre medan Rönnby missade lika många. Du kan se Alice Frimans avgörande straffmål och det efterföljande firandet i spelaren ovan.

Huddinge IBS - IBF Falun

3-5

Huddinges avancemang till kvartsfinalen betecknades som en skräll modell större, inte minst då de vann sin grupp. Faluns avancemang var mer väntat och det var också dem som drog det längsta strået i lördagens kvartsfinal mot ett Huddinge som kom till spel med ett ungt lag. Det var Stockholmarna som gjorde matchens första mål men Falun gick upp i en 4-1-ledning i första perioden, ett övertag man aldrig släppte. SSL-spelaren Nowa Veteläinen Lindgren blev poängbäst i Falun med 1+1, men mest poäng av alla gjorde 16-åriga Huddinge-spelaren Isabelle Malmberg som svarade för två mål och en framspelning.

Alla foton: Per Wiklund

Du kan läsa en längre summering av dagen på JAS-bloggen som du hittar här.