Per Wiklund.
JAS-bloggen

Sammanfattning dag 2

ANNONS

Dag två avklarad på Innebandyfesten. Imorgon avslutar vi årets tillställning!

Dag två på schemat och en tidig uppgång igen när matcherna drog igång 8.30. Ett par minuter sen in i hallen där fyra matcher var igång. Pixbo var redan klara gruppsegrare och därmed blev matchen mellan TTG och Hammarby oerhört spännande. 

På andra sidan handlade det om en gruppfinal där Västerås och Hagfors skulle göra upp om den platsen för att undvika Pixbo i kvartsfinalen. Där skulle Västerås spela stabilt igen och tillslut vinna ganska komfortabelt och säkra gruppsegern. 

Desto mer dramatiskt blev det i C-gruppen för TTG och Hammarby följdes åt. Med minuten kvar fick Hammarby en straff som Emil Thorberg förvaltade kyligt och därmed var vidare. TTG fick dock sista ordet och med bara 11 sekunder kvar så hittade Tim Nilsson en längre pass till Hugo Edström som rullade in 4-4 som betydde att laget tog sig vidare och därmed skulle ställas mot Västerås i kvartsfinalen. 

Därefter började nästa dramatik. I B-gruppen så skulle tre lag sluta på sex poäng, vilket gjorde att det blev inbördes målskillnad. Moälven/Ö-vik hade 6-0 mot RA19, men vann tillslut med 6-3, vilket dock gjorde att båda lagen tog sig vidare och där Lindås istället blev tredjeplacerade och fick se sin resa sluta. Turligt nog för bloggens del innebar det att tippningen satt någorlunda. Nykvarn kostade på sig att förlora mot Lillån, men kunde ta andraplatsen tack vare att Fagerhult slog Gävle med 7-5. Alvin Eckert hade ett par svettiga räddningar vilket även Gävles målvakt hade. Positivt överraskad av Gävle, men så räckte det inte denna gången. 

Lockerud och RIG gjorde sedan det maj skulle emot Lund respektive Älvsjö. Lockerud tyckte jag fortsatt imponerade, där det är märkbart hur bra skolade alla spelare är samt skickliga individuellt. RIG hade fortsatt svårt att komma upp i nivå, men gjorde det som krävdes för att vinna gruppen. 

KAIS Mora var redan klara gruppsegrare och avslutade med ett kryss mot Växjö. Mer intressant blev det mellan Pixbo och Sirius där en andraplats stod på spel. Även om Pixbo hade mycket av spelet och tog ledningen i powerplay, så blev det jämnt tillslut även om Pixbo redde ut det. Av det jag hann se så tyckte jag Ida Finn såg oerhört stark med boll, framförallt ett härligt driv som hon kombinerade med teknik.

Snabb mat, innan nästa dramatik skulle börja. Framförallt följdes H-gruppen där Huddinges 4-0 mot Västra såg stenklara ut. Fokus byttes mot Warberg-Rönnby, där Rönnby drog det längsta strået trots att Warberg tryckte på under långa stunder. Daniella Persson oerhört stabil i målet! På andra sidan hade Västra vänt till 4-4 och gjorde även 4-5 i öppen kasse. Då återstod mindre än minuten, innan Isabelle Malmberg stod för en fantastisk kvittering och där man bara sekunder senare gjorde 6-5, vilket innebär att Huddinge vann gruppen och att Warberg istället ut. Dramatik när den är som bäst! 

I den andra gruppen blev det tillslut Lindås och Falun som tog sig vidare, där Täby var den stora besvikelsen med ”bara” fyra poäng, där förlusten mot Falun i match ett var den avgörande. Mer imponerande av Falun, men framförallt av Lindås som var starka. 

Därefter började kvartsfinalerna på killsidan och inte helt oväntat låg de flestas fokus mot matchen mellan Pixbo-Hagfors. Frågan var nog inte om Pixbo skulle vinna, utan med hur mycket? Fullsatta läktare när SSL-spelarna hade gjort entré också. Det skulle dock sitta långt inne och Pixbo behövde både powerplay och individuella prestationer av Benjamin Schill för att tillslut vinna med 7-5. En oerhört stark insats av Hagfors som med sitt man-man spel verkligen gav sig själva en chans, men också med en effektiv offensiv och en vilja att verkligen våga spela när tillfället gavs. Samtidigt kunde TTG slå ut Västerås i och därmed avancera till semifinalen. 

Därefter startade Moälven/Örnsköldsvik-Nykvarn tätt följt av Fagerhult-RA19. Både Fagerhult och Nykvarn startade starkt och tog ledningar och även om motståndarna kröp närmare så kunde man hålla ifrån. Alexander Isberg i Nykvarn imponerade och så även Emil Johannesson i Fagerhult som känns avigt härlig på något sätt.

Matcherna avlöste varandra och även DJ-kvartsfinalerna började. RIG steppade upp något och kunde slå ut Pixbo relativt ohotat där rödvitrandiga kanske saknades den enskilda spetsen för att rubba RIG, även om man har en bred och stark trupp. KAIS Mora skulle imponerar på nytt och kunde efter en stark laginsats, med ett kopiöst arbete och stabilt målvaktsspel slå ut Lockerud av alla lag, ett Lockerud som hade imponerat fram till kvarten. Även om Lockerud tog ut målvakten och tryckte på så kunde KAIS punktera matchen med två mål i öppen kasse. En klart positiv överraskning!

Lindås såg ut att gå mot en stabil seger, men 4-0 blev istället 4-4 mot Rönnby och till sist blev det straffar. Där kunde Lindås visa kyla flera gånger om, jämfört med Rönnbys relativt svaga straffar och göteborgarna avancerade tillslut till semifinal där RIG väntar.

Även Falun kunde knyta en plats i semin efter vinst mot överraskningslaget (i mina ögon), Huddinge. Även om Falun hade ledningen under långa stunder så var tvillingarna Malmberg ett ständigt hot och det krävdes ett sent mål av Nowa Veteläinen Lindgren för att säkra avancemanget där det då blir ett daladerby mot KAIS Mora. Skoj!

Ett par spelare som imponerade under dag 2:

  • Alexander Isberg, Nyvkarns IF Utveckling
  • Daniella Persson, Rönnby Västerås IBK Ungdom
  • Måns Michelsson, Hagfors IBS/Edebäck IBF
  • Isabelle Malmberg, Huddinge IBS

Nu laddar vi för finaldagen!

//Rasmus

Den här artikeln handlar om: