SEMIFINALER
Foto: Per Wiklund
SM-slutspel

Thorengruppens damer och Pixbos herrar klara för SM-final

ANNONS

I sju raka år har Faluns herrar tagit guld eller silver, nu missar man SM-finalen.

Igår var Storvreta först att bli klara för Friends Arena, och nu står det klart vilket som blir deras finalmotstånd. Senast Pixbo var i SM-final på herrsidan var för 18 år sedan och nu är det äntligen, för Mölnlyckeklubbens del, dags igen. Detta efter att ha vunnit kvällens sjätte semifinalmatch med 12-5, och således serien med 4-2 i matcher.

Pixbo vann första mötet på bortaplan och har därefter lyckats segra i alla tre hemmamatcher. Ikväll var ett av de stora segerrecepten att Jon Hedlund på ett klart och tydligt sätt vann målvaktsmatchen mot Johan Rehn. Oskar Weissbach, som till mångas förvåning var tillbaka på planen trots axelskadan, briljerade med två mål och två assists. 18-årige Daniel Kalentun, som idag offentliggjordes som årets back i SSL, hade en tuff start men revanscherade sig ordentligt med ett mål och två assists. Arvid Äse startade också starkt och gjorde Pixbos två första mål.

VIDEO: Se firandet och hör vad Daniel Kalentun och Victor Johansson säger efter segern.

Det första damlaget till Friends Arena är också klart. Regerande svenska mästarinnorna Thorengruppen fick tufft motstånd i semifinalserien mot Täby och det krävdes två sudden death-vinster och en uddamålsvinst för att komma upp i de där tre segrarna. Ikväll blev det 4-3 på bortaplan där förlängningsmålet gjordes via en frislagsvariant och där Moa Johansson var sist på bollen som målskytt.

Sista återstående semifinalserien är mellan Rönnby och Pixbo, som spelar fjärde matchen imorgon lördag 15.00. Pixbo leder med 2-1 i matcher och har chans att avgöra. Samma klubb har alltså god chans att nå final med båda sina representationslag.


TV: Vem borde bli utsedd till årets spelare?

SSL-tränarna Bruno Lundberg och Magnus "Binge" Jäderlund tycker till.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Storvreta mästare – vann SM-finalen herr i innebandy mot Pixbo Thorengruppen svenska mästare – vann SM-finalen dam i innebandy mot Pixbo Wallenstam Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo

Du kanske även vill läsa: Storvreta första lag att bli klara för Friends Arena Den här artikeln handlar om: