Storvreta-Växjö 6-2 (4-1 i matcher)
Foto: Adam Troy
SM-slutspel

Storvreta första lag att bli klara för Friends Arena

ANNONS

SM-final väntar för regerande svenska mästarna: "Grymt stolt"

Se highlights i klippet ovan!

Storvreta gjorde semifinal 5 till deras sista hemmamatch för säsongen. Med 3-1 i matcher mot Växjö hade man ett gyllene läge att säkra finalbiljetten inför över 2 000 åskådare i IFU Arena ikväll och efter Otto Weidmans 1-0-mål, där bollen inte gick in i målburen men ändå passerade mållinjen och det dömdes som mål efter en stunds överläggning, släppte Uppsalalaget aldrig ifrån sig ledningen.

6-2 blev slutresultatet i matchen och 4-1 i semifinalserien. Växjös lagkapten Ludwig Persson konstaterade i Expressens sändning efteråt att man inte hade de optimala förutsättningarna i slutspelet.

– Vi har snackat hela säsongen om just de här matcherna, och vi hade på känn att vi kunde gå hela vägen. Framför allt när vi började steppa upp vårt game, runt jul, då kände vi att vi kunde gå hela vägen. Vi snackade om att vara bäst när det gällde och ha spelare tillgängliga och allt vad det är, och det blir ju ganska tufft att få Jesper Sankell skadad då som är bäst i världen den här säsongen. Vi lyckas väl steppa upp, många spelare kliver fram istället, men i slutändan så orkar vi inte och jag är helt övertygad om att han hade kunnat göra skillnaden för oss, säger Persson och fortsätter:

– Sen är Storvreta ett fantastiskt bra lag och då måste vi vara på tårna hela tiden. Vi har verkligen gett det vi har och jag är jävligt stolt över insatserna vi gör ändå. Tre första matcherna är uddamålsförluster och hade lika gärna kunnat gå åt vårt håll med lite flyt. Det är ju det sura och bittra i sporten, allmänt. För att gå hela vägen behöver man ha marginalerna på sin sida, lite stolpe in, det har vi ju tyvärr inte. Men vi kan gå härifrån med huvudet högt, vi har gjort en bra säsong och haft fantastiskt jävla roligt. Det är ny ledarstab och nya spelare som gjort det fantastiskt bra. I slutändan är det det viktiga, trots allt.

Foto: Adam Troy

I efterföljande intervju fick Storvretas tränare Mika Kohonen beskriva sina tankar och känslor.

– Stolthet, hur vi presterar idag. Jag hörde att ni pratade om Ludwig Persson som är en riktigt bra innebandyspelare både för Växjö och landslaget, men… jag är stolt över hur vi beter oss, oavsett vinst eller förlust. Han höll på i förra matchen i sista bytena och hånade. Vi gör inte så, men då vet man att man inte är färdig vinnare än. Men som sagt, grymt stolt. Näst bästa matchen i serien, första var lite bättre. Men vi har bättre bredd, bättre topp och spets. Vi är tyngre än dem.

SM-finalen spelas 27 april i Friends Arena, Stockholm. Finalmotståndare för Storvreta blir antingen Pixbo eller Falun, där leder Pixbo just nu med 3-2 i matcher och semifinal 6 spelas imorgon i Wallenstam Arena.


TV: Vem borde bli utsedd till årets spelare?

SSL-tränarna Bruno Lundberg och Magnus "Binge" Jäderlund tycker till.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Storvreta mästare – vann SM-finalen herr i innebandy mot Pixbo Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö

Du kanske även vill läsa: TV: Här reducerar Falun i semifinalserien Den här artikeln handlar om: