SM-slutspel

Hur gick det egentligen med Pixbostjärnans fot?

Daniel Kalentun fick lämna första semifinalen i tredjeperioden med en skadad fort.

Pixbo vann den första semifinalen mot Falun med 7-6 i efter att Gustav Fritzell avgjort i sudden. Men det avgörande målet missade Pixbos backstjärna Daniel Kalentun, som istället låg med sin vänsterfot i högläge bakom sargen.

Kalentun tvingades att avbryta semifinalen efter drygt elva minuters spel i den tredje perioden. Det första snacket handlade om att det var Daniels storebror Emil, som spelar i Falun, som orsakat olyckan eftersom de båda hamnade i en sargduell när olyckan var framme.

Men på TV-bilderna i klippet ovan så ser man att Kalentun stukar foten innan brorsan kommer upp i rygg och jagar Daniel runt mål. Något som båda bröderna också bekräftade för Falu Kuriren efter matchen.

– Jag klev upp i ryggen på Daniel. Han är snabb i fötterna, men han trampar snett när jag tar en meter på honom. Han försöker ta bollen runt mål och då halkar han på klubbladet, säger Emil till tidningen och får medhåll från brorsan:

– Det är faktiskt inte Emils fel den här gången, han är oskyldig.

Daniel Kalentun får sedan frågan om hur det är med foten och 18-åringen är hoppfull inför onsdagens returmöte.

– Jag mår ändå helt okej och hoppas kunna vara tillbaka på onsdag. Jag ska i alla fall göra allt för att kunna spela den matchen. Svårt att säga hur allvarligt det är, för jag har inte stukat just den här foten tidigare så det kanske kommer kännas lite mer i början.

När Innebandymagazinet pratar med Daniel på tisdagen runt lunch så vill han inte kommentera något om hur det är med foten dagen efter.

Suddendrama när Pixbo vann första matchen

Falun-Pixbo det finaste vi har, bästa tänkbara start på semifinalerna

TV: Vem borde bli utsedd till årets spelare?

SSL-tränarna Bruno Lundberg och Magnus "Binge" Jäderlund tycker till.

Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Storvreta mästare – vann SM-finalen herr i innebandy mot Pixbo Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo