Falun-Pixbo 6-7 sd (match 1 av 7)
SM-slutspel

Suddendrama när Pixbo vann första matchen

Falun och Pixbo bjöd de 1835 åskådarna på plats på en riktig rolig och spännande batalj.

Första semifinalerna på herrsidan kickade igång med en repris från fjolårets semikombatanter. Då krävdes det sju matcher för att hitta en vinnare mellan Falun och Pixbo och det kan det mycket väl bli i detta slutspel också.

Falun började bäst och tog ledningen med 2-0 men i slutet på andra perioden kuggade Pixbos maskineri ihop med varandra och gästerna hann att kvittera till 2-2 innan första perioden var över. Pixbos behöll momentumet i andra perioden och gjorde tre raka mål till och gick upp i en 5-2 ledning innan Emil Kalentun kunde göra en viktig reducering i slutet på mittenakten.

I sista perioden turades lagen om att föra matchen och Falun började att jobba sig ikapp. De fick till en tidig reducering men sedan dröjde det till nästa mål och det var Pixbo som gjorde det genom Victor Johansson. Då trodde de flesta att matchen var över men Falun skulle komma igen efter slarv och en bjudning från Pixboförsvaret. Casper Backby gjorde både 5-6 och 6-6 och ordnade en förlängning. Backby gjorde för övrigt bara nio poäng under hela grundserien och efter dagens två mål har han gjort lika många poäng på fem slutspelsmatcher.

I sudden inledde Falun bäst och hade ett par farliga chanser. Men Simon Cederström blev syndabock när han blev utvisad efter drygt tre minuters övertid. Cederström protesterade vilt och ville få det till en axel mot axel-situation men han fick inget gehör hos domarna. Lagkapten Emil Johansson fick sedan frågan i Expressens sändning vad han tyckte om utvisningen.

–  Inget speciellt, man kan ta en tvåa på den tycker jag, det är inga konstigheter.

Johansson var såklart besviken efter matchen och framförallt på att det slarvades alldeles för mycket från flera håll.

– Det är såklart surt när vi gör det bra och tar oss ikapp. Men det är först till fyra. Det är för mycket eget slarv, jag har ett och vi slarvar för mycket allihop som vi måste snygga till.

Det var ovanligt mycket slarv och felpassningar men det gällde inte bara Falun utan båda lagen bjöd på mängder av kontringar. Gustav Fritzell blev matchhjälte efter att han bombat in en passning från Oskar Weissbach i power play. Fritzell var också en spelare som bjöd på ett par felpass för ovanlighetens skull.

– Det var jäkligt skönt. Jag var lite besviken på mig själv, jag hade ett par lägen som jag kunde gjort mycket mycket bättre. Så det var jäkligt gött att få sätta dit den.

Nu har Pixbo ledningen med 1-0 i matcher inför onsdagens retur i Wallenstam Arena. Men det kan ha blivit en dyrköpt seger då stjärnbacken Daniel Kalentun fick utgå i tredje perioden med en fotskada.

– Jag har ingen aning faktiskt så vi får hålla tummarna att det är så lindrigt som möjligt, svarade Fritzell på frågan om hur det var med Kalentun.

Innebandymagazinet frågade våra läsare inför matchen på Instagram, vem som kommer att ta hem den här semifinalserien? Av lite mer än 1500 personer tror 69% att Pixbo kommer gå vinnande ut striden. Det skulle i så fall vara första gången som Pixbo slår ut Falun från en semifinalserie. Falun har nämligen vunnit alla tre semifinalserier lagen mötts i.

Se alla målen i klippet ovan!

IBF Falun6 - 7 e.förl.Pixbo IBK
MatchstatusAvslutad
Periodsiffror2 - 2, 1 - 3, 3 - 1, 0 - 1
Skott30 - 22 (12 - 3, 12 - 11, 6 - 5, 0 - 3)
Målvakt - Ut04:29 Jon Hedlund

TV: Vem borde bli utsedd till årets spelare?

SSL-tränarna Bruno Lundberg och Magnus "Binge" Jäderlund tycker till.

Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Storvreta mästare – vann SM-finalen herr i innebandy mot Pixbo Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo