SM-slutspelet
Artikelfoto: Per Wiklund och Expressen
SM-slutspel

Nya målvaktskritiken: "Någon gång kommer jag få en hjärnskakning"

ANNONS

Leo Torell Hagström: "Det här jag menade när jag sa att Pixbo var mesiga"

Det uppstod en uppmärksammad situation i den första SM-kvartsfinalen mellan Växjö och Kalmarsund. Gästernas målvakt Kalle Bending fick ett Växjö-knä i huvudet och har sedan dess tvingat avstå de två efterföljande matcherna.

Bending uttalade sig sedan efter matchen där han tyckte att det släpps på alldeles för mycket våld mot målvakternas huvuden.

– Det är slag mot fingrar, det är knä mot huvud. Rent generellt upplever jag att det måste göras en förändring där. De kommer undan med en tvåminutersutvisning för ett knä i huvudet. Det hade lika gärna kunnat vara hjärnskakning och säsongen borta. I hockey hade det blivit matchstraff direkt. Jag har inte sett situationen i efterhand, det kan vara så att han blev inknuffad, sa Bending i Expressens TV-sändning.

Ännu en målvakt uttalar sig: “De springer bara rätt in mig”

Nu vittnar Linköpings målvakt Leo Torell Hagström om liknande upplevlser. Efter 3-5-förlusten mot Pixbo senast – som innebär att Linköping ligger under med 0-2 i matcher – så sa han följande till Corren:

– Jag kan inte göra något. De springer bara rätt in mig, helt utan respekt för målvaktspositionen. Jag får bara allt i huvudet. Någon gång kommer jag att få en hjärnskakning. Det är bara så sjukt frustrerande, säger Torell Hagström till Corren.

Torell Hagström var inblandad i en uppmärksammad situation i början av tredje perioden i förra kvartsfinalen. Han får en smäll mot nacken och efterföljande smärtor, men åker sekunder senare på en utvisning efter att ha fällt en Pixbo-spelare. Du kan se händelsen i spelaren ovan.

"Ska de spela fult så måste vi ge tillbaka"

24-åringen menar på att domarna borde ha blåst här.

– Såklart. Det är ju Pixbo-spelaren som knäar mig i huvudet men det är mig som de blåser för. Jag sa innan den här serien att Pixbo var mesiga och det är just det jag menar.

Corren frågar sedan Torell Hagström hur Linköping kommer svara på det här spelet:

– Det får inte påverka mitt spel. Jag kan inte lägga mig ned och gråta som Pixbo gör. I slutändan måste vi ge tillbaka. Vi vill spela innebandy som innebandy ska spelas. Ska de spela fult så måste vi ge tillbaka. Vi får se vad som händer då, suckade Libk-målvakten.

Felix Lanver i Pixbo fick svara på Torell Hagströms “mes-utspel” efter första kvartsfinalen när han intervjuades av Innebandymagazinet – se inslaget nedan:

 


TV: Här hyllas Mattias Samuelsson med #13 i taket

Storvreta har hissat nummer 13 i taket i IFU Arena tillsammans med Jesper Berggrens #21 och Hannes Öhmans #14.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Storvreta mästare – vann SM-finalen herr i innebandy mot Pixbo Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo

Den här artikeln handlar om: