Video: innebandy.tv
Allsvenskt kval

Nya frislagstrenden fortsätter – målet låg bakom kvalseger

ANNONS

Borlänge blev nästa lag att testa det innovativa frislaget.

Borlänge och Rasbo gick en hård kamp om seriesegern i herrettan Västra Svealand den här säsongen. Uppsalalaget Rasbo vann båda matcherna lagen emellan i serien och knep förstaplatsen före Borlänge, men bara på målskillnad – båda lagen hamnade på 44 poäng.

Det innebar också att de ställdes mot varandra i första delen av det allsvenska kvalet.

Innebandymagazinet pratade med Rasbos lagkapten Emil Persson Fondelius inför kvalet och han sa då följande om de stundande matcherna.

– Att vi har vunnit mot dem tidigare rör inte oss nu, utan nu är de helt nya matcher som ska spelas. Betydligt mycket mer känslor som ska hanteras. Högre krav ställs 
och mer att vinna om så jag hoppas på fartfyllda matcher med en stor folkfest på läktaren. 

Första matchen slutade med en 7-4-seger till Borlänge, som vann på bortaplan. Mycket av segern grundlades i den första perioden som man vann med klara 5-0.

Avancerade – bland annat efter häftiga frislagsmålet

Returen spelades under torsdagskvällen och det skulle bli Borlänge-seger även där, detta med 11-5. Ett av Borlänges mål i matchen kom till via en läcker frislagsvariant, som du kan se i spelaren ovan.

Varianten gick viral förra året när den användes av tjeckiska storlaget Tatran Stresovice, och den kopierades sedan nyligen av Älvsjös damer i deras kval mot SSL.

Borlänge möter nu IBF Dalen i nästa del av kvalet.

– Den blir tung… det är en lång resa. Man får hoppas att vi kan komma överens om att mötas halvvägs kanske, det hade varit skönt. Det är väl tveksamt, men det vore skönt (skratt), säger lagets forward Alexander Hedberg till Borlänge Tidning.

Han fortsätter:

– Vi har tittat lite på den där serien (norra) och det är mycket mål där uppe. Jag tror att laget som gjort flest mål i vår serie hade hamnat sexa i målligan där. Men vi är täta bakåt och bör kunna rida ut deras storm. Egentligen bara stänga igen defensivt, attackera framåt och göra mål. Det borde vi kunna lyckas med.


TV: Rasmus Enström: "Han spelade otroligt fult"

Faluns stjärna utser tuffaste motståndarna han mött i SSL-karriären.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

 

Matchrapporter: Sandvikens AIK:s jättetapp i tredje perioden – föll stort mot Rasbo IBF Borlänge vann – klart för kval till Allsvenskan IBF Borlänge utklassade LI20 IBF – vann med 10-0 Förlust på bortaplan för Björklinge mot Rasbo Rasbo för starka – IBF Borlänge föll i förlängningen

Den här artikeln handlar om: