Artikelfoto: Per Wiklund
SM-slutspel

Bolins sista dans med Kalmarsund: “Vi har revansch att utkräva”

ANNONS

Tommy Bolin i Växjö vill ta revansch på Kalmarsund och vinna guld innan han drar utomlands.

Tidigare i vintras stod det klart att Tommy Bolin lämnar Växjö efter fyra säsonger. Nästa anhalt blir Grasshoppers i Schweiziska högstaligan. Men innan han drar vidare hägrar ett slutspel i SSL. Första matchen spelas hemma mot Kalmarsund på torsdag.

– Det är alltid roliga matcher där vi har byggt upp en rivalitet, så det brukar bli extra hett på planen. Sen är det lätt för folk att ta sig mellan städerna, så det brukar vara bra tryck på läktaren med. Jag ser fram emot det jättemycket, säger Tommy Bolin till Innebandymagazinet.

I spelaren ovan kan du se straffarna som avgjorde lagens senaste möte mellan varandra. 

Tommy minns tillbaka till den smärtsamma semifinalförlusten mot Kalmarsund 2022 och vill nu ha revansch.

– Det klart att vi har revansch att utkräva där. Det var såklart en snöplig förlust där vi missade chansen att avgöra på hemmaplan. För egen del så handlar det om att ta en titel med Växjö innan jag flyttar.

Vad kommer du sakna mest med den här rivaliteten ni byggt upp? 

– Det är väl just att det är så roliga matcher. Jag tycker tyvärr att det är många matcher i den här serien som är tråkiga att spela. Kalmar är en av de matcherna som gör att det är värt att hålla på och lägga den tiden. Just kvalitén på matcherna och atmosfären runt omkring, de matcherna behövs för att man ska orka hålla glöden uppe. 

Växjö har ett litet övertag på Kalmarsund denna säsongen då man vunnit båda matcherna i grundserien. Tommy Bolin menar dock att det inte är något som spelar någon större roll i slutspelet.

– Det klart att man kan ha med sig lite från de matcherna, men det som hänt tidigare spelar inte så stor roll nu. Vi måste vara här och nu och jag tror inte att Kalmar är samma lag nu som då, utan jag tror de har höjt sig nån nivå. Det gäller att ta en match i taget och vi måste vara bättre än Kalmar i varje match.

Vilken prägel vill ni sätta i första matchen på hemmaplan?

– Vi ska se till att utnyttja deras svagheter och framhäva våra styrkor så mycket som möjligt. Sen hoppas jag att det märks under matchen vad det innebär. Det gäller att vi är väl förberedda och visar att vi vill mer än dem. Gör vi det så ska det lösa sig, avslutar Tommy Bolin.

Matchguide SSL slutspel, kvartsfinal 1:7

Växjö - Kalmarsund

När och var: Torsdag 18:30 i Fortnox Arena i Växjö.

Att notera: 

Växjö och Kalmar går in i slutspelet med fin form och båda lagen har tre raka segrar. Växjö kommer senast från en stark 8-5-seger borta mot Falun. Kalmarsund i sin tur besegrade Karlstad med 7-5.



 



 


TV: Rasmus Enström: "Han spelade otroligt fult"

Faluns stjärna utser tuffaste motståndarna han mött i SSL-karriären.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: