Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Nästa spelare att lämna SSL för Schweiz

ANNONS

De internationella övergångarna fortsätter att sippra ut inför nästa säsong.

Sju övergångar mellan SSL och utländska klubbar på dam- och herrsidan är redan bekräftade inför nästa säsong och ett par till är obekräftade. Idag avslöjar Expressen att Växjös fjärde bästa målgörare denna säsong, Tommy Bolin, lämnar smålänningarna efter säsongen. 

– Enligt uppgifter lämnar målsprutan Tommy Bolin klubben för spel med Grasshoppers nere i Schweiz nästa säsong, skriver tidningen. 

Bolin är inne på sin fjärde säsong i Växjötröjan och totalt har det blivit 127 matcher i grundserien och slutspel och en poängskörd på 139 poäng fördelat på 108 mål och 31 assist. Växjö är också den svenska klubb som varit aktivast hitintills med internationella övergångar. Det är redan klart att en finsk back, Eemeli Akola, ansluter från Classic och att Manuel Maurer lämnar för Rychenberg. Expressen har även gått ut med uppgifter om att Jonathan Nilsson lämnar Schweiz och troligtvis hamnar i Växjö nästa säsong.   

Tommy Bolin debuterade tidigt i SSL redan som 16-åring med Tyresö Trollbäcken och som 17-åring gjorde han 17 mål i SSL i Tyresötröjan. Efter fyra säsonger i Tyresö så gick flyttlasset till Visby där han spelade fyra säsonger i allsvenskan och en säsong i SSL med gotlänningarna. Där blev Bolin snabbt en publikfavorit och en av lagets bästa poängmakare. När Visby tog klivet upp i SSL så var Bolin en av de största anledningarna till det med sina 55 poäng i serien och sedan 14 poäng i kvalet, poängskördar som han var bäst i laget med och han vann dessutom hela kvalets poängliga. Tittar man på skytteligan i SSL de senaste fyra säsongerna så hittar vi Tommy Bolin på en delad tionde plats på 92 gjorda mål.

När Visby sedan åkte ur SSL så var det många lag som drog i Bolin efter att han öst in 37 poäng i ett lag som slutade sist i tabellen. När Innebandymagazinet pratade med honom då om han skulle följa med Visby ner i allsvenskan eller inte svarade han så här:

– Det är klart att man vill spela i SSL, men det ligger mycket värderingar i det. Tror man att Visby kommer studsa tillbaka snabbt till SSL eller kommer det dröja ett par år? Det beror ju lite på hur bråttom man har, jag är 25 år nu så jag har ingen lust att harva i allsvenskan i 4 år till. Jag har inget emot att spela i allsvenskan ett år till även om det känns ruggigt osexigt just nu att sätta sig på en buss till Åstorp. Jag vill spela i SSL men det är inte den enda aspekten utan det är så mycket större än så.

Bolin har alltså spelat fyra säsonger i Tyresö Trollbäcken, fem i Visbý och fyra i Växjö. Skulle han hålla i det mönstret så borde det bli minst fyra säsonger nere i Grasshoppers, om det blir hans nästa klubbadress. 

Uppdatering: Innebandymagazinet har varit i kontakt med Bolin som bekräftar uppgifterna och säger följande om varför det blir Grasshoppers nästa säsong:

– Har länge tänkt att jag ska testa på innebandylivet nere i Schweiz någongång under min karriär. Tajmingen känns rätt och jag har haft en bra och genuin dialog med GC. 

– Jag och vipers har haft en bra och respektfull dialog kring detta. Om stjärnorna står rätt hoppas jag på återvända. Är extremt tacksam för de åren jag fått chansen att tillbringa här.

 

Skytteligan i SSL 2020-2024

  1. Alexander Galante Carlström 168
  2. Andreas Stefansson 121
  3. Malte Lundmark 114
  4. Pelle Tarenius 110
  5. Axel Hjälm 107
  6. Felix Lanver 97
  7. Kevin Haglund 94
  8. Max Wahlgren 93
  9. Filip Eriksson 93
  10. Tommy Bolin 92
  11. Martin Karlsson 92

TV: Borde VAR införas på innebandyns SM-finaler?

SSL-domaren Thomas Andersson: "Underminerar auktoriteten hos domaren"


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

 

      

 

 

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: