Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Ryktet bekräftat - stjärnan återvänder till SSL

ANNONS

Landslagsstjärnan har nu presenterats av Pixbo.

Under måndagen rapporterades det om att schweiziska landslagsstjärnan Isabelle Gerig skulle återvända till SSL. Nu är det bekräftat att Gerig kommer att spela för Pixbo nästa säsong. I ett pressmeddelande från Pixbo säger Gerig såhär om att valet föll på Pixbo.

— Ända sedan jag lämnade förra gången har jag haft i bakhuvudet att jag vill komma tillbaka. Jag gillade att spela i Sverige, det var en hög intensitet och en bra konkurrensnivå. Jag upplever att jag har tagit steg de senaste två åren i den schweiziska ligan och är nu också på en bättre plats på det personliga planet. Jag har pratat med ett antal klubbar och upplevde att Pixbo hade det bästa ”paket”, en proffsig klubb med allt jag behöver för att kunna ta ytterligare steg framåt och för att kunna slåss om titlar.

Gerig hoppas på att kunna bidra till flera titlar och har satt målsättningar för nästa säsong redan.

— På det personliga planet vill jag fortsätta att utvecklas och ta ytterligare steg framåt. Jag vill ta ansvar för och hjälpa laget att nå sina mål samt att visa min kapacitet i den bästa ligan. Vad jag hört är Pixbos mål att vinna titlar och att tävla om dem alla. Jag hoppas kunna bidra till att dessa mål nås och att vinna några bucklor.

Kalevi Pessi, som sitter i Pixbos sportgrupp säger såhär om värvningen:

— Vi är otroligt glada över att Isabelle Gerig valt att spela med Pixbo nästa säsong. Hon är en världsspelare och kommer från en fantastisk säsong i den schweiziska ligan. Hon kom på tredje plats i poängligan i senaste VM och visade där att hon är en av världens bästa forwards.

Säsongen 21/22 spelade Isabelle Gerig i SSL och representerade då Endre. Nu senast kommer hon från den schweiziska klubben Zug United.


TV: Rasmus Enström: "Han spelade otroligt fult"

Faluns stjärna utser tuffaste motståndarna han mött i SSL-karriären.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Thorengruppen svenska mästare – vann SM-finalen dam i innebandy mot Pixbo Wallenstam Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK

Du kanske även vill läsa:
Uppgifter: Isabelle Gerig återvänder till SSL
Uppgifter: Isabelle Gerig återvänder till SSL
Den här artikeln handlar om: