#ibsilly

Uppgifter: Isabelle Gerig återvänder till SSL

ANNONS

Schweiz lagkapten och VM:s tredje bästa poängspelare uppges spela i Svenska Superligan kommande säsong.

Att värva från Schweiz verkar vara den nya trenden kommande silly season i SSL Dam. Endre har redan offentliggjort att man värvat in Seraina Fitzi och Anja Wyss. Pixbo gjorde tidigt klart med Celine Stettler. Alla tre schweiziskor var med och spelade i VM senast. 

Schweiz största stjärna Isabelle Gerig, som vann den inhemska poängligan överlägset i år och som gjorde mest poäng för Schweiz i VM i Singapore, har ryktats ett tag att hon är på väg till SSL igen. Hon gjorde en succékantad SSL-debut med Endre säsongen 21/22 då hon öste in 33 poäng för gotländskorna. 

Trots succén valde 24-åringen att flytta tillbaka hem på grund av att hon fick ett nytt jobb i Schweiz. Gerig bildade tillsammans med Ellen Bäckstedt och Elin Roos, "Endres Angels", en av den säsongens allra bästa kedjor i SSL. De gjorde 142 poäng tillsammans. 

– Endre är min "andra familj" och jag kommer att sakna laget, publiken, människorna i föreningen och själva ön. Jag har verkligen trivts detta år och vill tacka alla. Jag hoppas kunna komma tillbaka snart, sa Gerig när hon lämnade Endre. 

Men enligt uppgifter till Expressen blir det ingen återkomst till Endre utan Gerig kommer att spela i Pixbo kommande säsong. Uppgifter som Pixbos sportchef Philip Bringestedt varken bekräftar eller dementerar. 

– Det är ju en grym spelare som börjat rätt bra i slutspelet också. Bara kolla de två senaste matcherna. Vi kikar alltid på spelare som kan förstärka vårt lag. Mer kan jag inte uttala mig om, säger Bringestedt till tidningen.

Enligt uppgifter från Innebandymagazinets #ibsilly-bloggare Mr. Silly, så är det inte bara Gerig som Pixbo jagar utan de är även på jakt efter Jönköpings supertalang Mira Markström. 19-åringen leder poängligan i södra allsvenskan minst lika storstilat som Gerig vann poängligan i Schweiz. 

Innebandymagazinets damexpert om uppgifterna: Lyckas Pixbo värva Isabelle Gerig så kan jag redan nu avslöja vem som kommer ligga högst upp på min lista när jag rankar de bästa nyförvärven i SSL dam i slutet på augusti. Gerig gjorde det grymt bra i Endre och sedan dess har hon bara blivit bättre för varje säsong som gått. Hon har varit helt överlägsen nere i Schweiz i år och det har nog påskyndat hennes beslut att återvända till SSL igen. 

Om Gerig hamnar i Pixbo så väcker det två stora frågor hos mig. För det första varför återvänder hon inte till sin “andra familj” när dessutom två landslagskompisar värvats dit? Okej att Stettler valt Pixbo och att de två spelade tillsammans i VM i Schweiz förstafemma. Men jag kommer nog fram till att det beror på att Endre inte kommer att få behålla Ellen Bäckstedt. Hade Bäckdstedt sagt till Gerig att hon spelar kvar i Endre så hade nog Gerig också kommit för att återförena Endres Angels. 

Den andra frågan som poppar upp i mitt huvud är att dessa uppgifter kan vara det värsta som hänt Zug, att de läcker ut nu. Som bekant vill Zug värva systrarna Kauppi och om de tappar Gerig så tror jag att det kan vara droppen som får bägaren att rinna över, så att Kauppis väljer att stanna kvar. ELLER är det så att Zug vetat om detta en längre tid och att det är därför som de har öppnat upp plånboken för att värva in Veera och Oona Kauppi som ersättare?


SSL-spelaren: "Idol var aldrig något för mig"

TV: Pixbobacken Anton Fylke minns tillbaka på när han gick vidare i TV4-programmet Idol, och sedan hoppade av.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

 

  

 

Matchrapporter: Thorengruppen svenska mästare – vann SM-finalen dam i innebandy mot Pixbo Wallenstam Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK

Den här artikeln handlar om: