Video: Anna Wijk assisterade till kvitteringen mot Nacka senast.
Foto: Adam Troy
Allsvenskan (Dam)

Formstarkt AIK har chans på SSL-kval

ANNONS

AIK har allt i egna händer för att hålla sig kvar på kvalplats till SSL.

En avgörande match mot Täby väntar för AIK under söndagen, då man kan ta en kvalplats till SSL, där man isåfall får möta IBK Dalen från allsvenskan norra. AIKs tränare Robert Eklund säger såhär inför matchen:

– Vi har ju allt i egna händer, men sen får man inte underskatta Täby. De är ju klara för nedflyttning, men alla vill väl försöka sätta käpparna i hjulet för oss känns det som. Vi ska väl vinna matchen till 99 procent om vi går in med en normal inställning om man säger så, säger han till Innebandymagazinet.

Det blir inga större förändringar i laget inför matchen, förutom att man ska ge en kedja lite extra mycket utrymme.

– Vi kommer köra på som vanligt, vi har tre kedjor framåt nu, så vi ska försöka jobba in tredje kedjan här ifall vi går vidare till kvalet. Försöka gnugga den lite hårdare nu då så de får lite mer speltid, för de kommer nog behövas mot Dalen då isåfall, säger Eklund

I december stod det klart att den meriterade forwarden Anna Wijk skulle göra comeback och anslöt därmed till AIK efter juluppehållet. Hon har hittills bidragit med 23 poäng på 10 matcher och såhär säger hon själv om matchen mot Täby:

– En häftig match. Vi har ju gett oss själva förutsättningarna att ha det i egna händer. Vinner vi matchen så tar vi oss till kval och det tycker jag är häftigt sett till hur AIK låg till runt jul där. Då var det kval neråt som gällde så jag är sjukt imponerad av laget och det vi har gjort under senaste månaderna. 

AIK har endast förlorat en match på de senaste tolv matcherna och är obesegrade sen den 28:e januari. Vad den starka formen beror på kan Wijk inte riktigt förklara, men det finns komponenter som kan bidragit.

– Det är jättesvårt att säga. Det finns olika typer av tränare, sen säger jag inte att någon är bättre än den andra. Bruno gjorde ett jättebra jobb med AIK, det säger jag ingenting om, men bara att få in en förändring kan göra att saker händer. Det kan väl vara en liten grej som kan påverka, annars vet jag inte. Vi har haft lite stolpe in, lite medstuds, gjort bra matcher. Svårt att sätta fingret på det när jag inte var med före jul. 

AIK möter tabelljumbon under söndagen, men trots det är Wijk tydlig med att man inte underskattar sitt motstånd.

– Det är väl det som är farligt att man tittar på tabellen och tänker att “vi vinner ganska enkelt”, men det har ju visat sig tidigare i den här serien att alla lag slår alla. Vi behöver göra en bra match över sextio minuter för att vi ska kunna ta tre poäng, förklarar Wijk.

Matchen spelas på söndag klockan 16.30 i Solnahallen.


Topp 5: Innebandyregler att ändra - enligt läsarna

"Ni vill förbjuda dem, ni vill kasta dem i soporna - jag är beredd att hålla med"


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Två mål för Matilda Abramsson när AIK vann mot Täby FC AIK kvalklart efter seger mot Nacka Wallenstam Segerraden förlängd för AIK – besegrade Alunda AIK segrade i toppmötet mot Storvreta AIK vann toppmötet mot Älvsjö AIK med 2-1

Den här artikeln handlar om: