EXTRA
Foton: Per Wiklund
#ibsilly

EXTRA: Anna Wijk gör comeback som spelare

ANNONS

En av tidernas största spelare plockar ner klubban från hyllan: "Det känns fint att hjälpa till"

Anna Wijk avslutade i januari 2022 sin otroligt framgångsrika innebandykarriär, som bland annat innehåller sex VM-guld och fyra utmärkelser som världens bästa innebandyspelare.

Wijks senaste klubbadress blev Storvreta, men hon hann bara spela fem matcher då säsongen 2020/21 avbröts i förhand på grund av covidpandemin. Centern gjorde istället sina sista matcher i KAIS Mora, detta på lån, samma säsong.

32-åringens senaste innebandyjobb var som assisterande tränare i AIK, detta under fjolårssäsongen. Nu står det klart att hon återvänder till det allsvenska laget – den här gången som både spelare och ledare, något som Radiosporten var först med att rapportera om.

"Formen är lite oklar, jag har inte tränat jättemycket innebandy"

En av innebandyns absolut bästa spelare genom tiderna gör alltså comeback på planen.

– Det känns fint att hjälpa till. AIK började sin satsning för några år sedan och gjorde en bra säsong förra året när man kvalade till SSL. Nu har man samma ambition i år men har ganska så tunn trupp. Då känns det ändå fint att på något sätt kan fylla ut och hjälpa till lite – även som spelare, säger Wijk till Radiosporten.

AIK ligger i nuläget femma i tabellen, en placering som innebär att man får kvala sig kvar för att kunna ta en plats i den nya allsvenskan som träder i kraft nästa säsong.

– Formen är lite oklar, jag har inte tränat jättemycket innebandy. Jag hoppas kunna framförallt kunna bidra med lite erfarenhet och rutin och så, sen ska jag förhoppningsvis kunna bidra på planen så småningom även om jag inte har jättestora förväntningar till en början eftersom det var ganska många år sedan jag spelade.

Joakim Öhrn, sportchef i AIK:

– Att Anna valt att göra comeback även som spelare och hjälpa laget i rådande situation gör detta till en optimal lösning för oss, säger han till klubbens hemsida

AIK spelar sin nästa match den 13 januari, detta mot Tyresö Trollbäcken på hemmaplan.


TV: "Kungen trodde inte att innebandy spelas i Globen"

Alexander Galante Carlström avslöjar detaljerna från mötet med Carl XVI Gustaf: "Väldigt stelt - man skulle hälsa på ett visst sätt"


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Två mål för Matilda Abramsson när AIK vann mot Täby FC AIK kvalklart efter seger mot Nacka Wallenstam Segerraden förlängd för AIK – besegrade Alunda AIK segrade i toppmötet mot Storvreta AIK vann toppmötet mot Älvsjö AIK med 2-1

Den här artikeln handlar om: