EXTRA
Video: Highlights från senaste VM-finalen.
Internationellt

Andreas Harnesk blir förbundskapten i Finland

ANNONS

Blir första utländska tränaren i finska landslaget: "En stor utmaning"

Det blev en stor snackis när han fick lämna Rönnby. Nu är det klart vad som blir Andreas Harnesks nästa roll, och det blir ett riktigt prestigeuppdrag. Harnesk är ny förbundskapten för finska damlandslaget.

Han blir den första utländska tränaren att leda finska landslaget. Kontraktet är skrivet på 2+2 år, med sikte på VM i Tjeckien 2025 och VM i Åbo 2027.

– Andreas Harnesk är en välutbildad tränare med passion för att coacha och utveckla både spelare och sig själv, och han har en god förståelse för det finska lagets situation och tydliga, strukturerade idéer för dess utveckling. Landslaget kommer att få en krävande tränare, precis som Lasse Kurronen och hans team, och jag vågar påstå att Andreas Harnesk är en av de mest respekterade tränarna för damlandslag i världen, säger Petri Kettunen från finska innebandyförbundet på Salibandy.fi.

Andreas Harnesk själv säger följande:

– Det är en stor utmaning att bli förbundskapten för Finland. Min dröm är att få vara med och vinna Finlands första världsmästerskap på länge och att hjälpa Finland på vägen mot att bli världens bästa innebandyland.

– Jag har redan blivit imponerad av det finska laget, som har gjort många smarta saker och tränarteamet har gjort ett bra jobb så här långt. Vi kommer att fortsätta att bygga på det och göra ett bra jobb, och samtidigt har jag nya idéer om vad vi kan tillföra spelet, förberedelserna och utvecklingen av spelarna som individer. Mitt mål är att alla spelare ska utvecklas på en individuell nivå och det kommer att driva framgången för hela landslaget.


Topp 5: Innebandyregler att ändra - enligt läsarna

"Ni vill förbjuda dem, ni vill kasta dem i soporna - jag är beredd att hålla med"


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Du kanske även vill läsa:
Uttalar sig för första gången: "Artiklarna är inte sanna"
Uttalar sig för första gången: "Artiklarna är inte sanna"
Den här artikeln handlar om: