Foto: Bejto Demiri
SSL (Herr)

Chans att säkra slutspelsplats – första på 18 år

ANNONS

Under söndagen kan Jönköping säkra den efterlängtade slutspelsplatsen.

Jönköping har sista slutspelsplatsen i egna händer just nu. Fyra poäng under ligger dock Thorengruppen och jagar. Under söndagen så tar Thorengruppen emot Pixbo och Växjö tar emot Jönköping i ett Smålandsderby. Vinner Jönköping under ordinarie tid så har man säkrat sin första slutspelsplats under pågående SSL-sejour, som startade säsongen 2017/2018. Det blir samtidigt första slutspelsplatsen på 18 år. Jönköpings tränare Emil Stille ger sina tankar inför matchen:

– Kul utmaning, vi har mängder att spela för och känner att det ska bli jättekul att ta oss an matchen. Vi vet att Växjö är väldigt bra och vi vet att det krävs en topprestation av oss, men samtidigt har vi varit svårslagna iår så vi kommer åka dit med en god känsla och förhoppningsvis se till att slutspelsplatsen är klar efter matchen.

Växjö ligger för närvarande på en fjärdeplats, men kan klättra upp på en tredjeplats om Pixbo tappar poäng. En tuff utmaning väntar för Jönköping och ska man vinna så krävs det att detaljerna sitter.

– Det krävs en väldigt solid prestation rakt igenom. Framförallt så krävs det ett beslutsfattande som är väldigt mycket bättre än vad det varit mot både Karlstad och Kalmarsund, där jag tycker att vi har fallit tillbaka till gamla synder och hamnar i lite obalans. Växjö, som jag ser det, är seriens bästa spelvändningslag, det såg man nu senast mot Thorengruppen, ska vi hålla på så då blir det en lång eftermiddag. Besluten med boll är otroligt viktigt, säger Emil Stille.

Nu senast har Jönköping ställts mot Kalmarsund och Karlstad. Under söndagen förväntas det att bli en helt annan matchbild, åtminstone om man frågar Stille.

– Vi har ju mött Karlstad som spelar rätt så mycket man-man inspirerat och Kalmarsund som spelar lite olika i sina enheter som gjorde att det blev mycket pusslande där. Växjö är väldigt bra på de dem gör, men de gör likadant i alla enheter. Likt oss spelar de rätt lika i alla enheter så det blir nog en mer kontrollerad matchbild på det sättet, konstaterar Stille. 

Matchen spelas söndag klockan 16:30 i Fortnox Arena och kan även ses på Expressen.


SSL-spelaren: "Idol var aldrig något för mig"

TV: Pixbobacken Anton Fylke minns tillbaka på när han gick vidare i TV4-programmet Idol, och sedan hoppade av.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Storvreta vann och avgjorde matchserien 3-1 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot JIK JIK reducerar mot Storvreta efter dramatik Storvreta tog ny seger mot JIK Storvreta tog hem första matchen mot JIK

Den här artikeln handlar om: