Gustav Agnemyr, Karlstad.
Foto: Idrottsfoto
SSL (Herr)

Trotjänaren om slutspurten: “Ser varje match som en slutspelsfight”

ANNONS

Nykomlingen Karlstad spelar för sin överlevnad i SSL. På lördag ställs man mot formstarka Jönköping.

Promotion: Se matchen på Expressen lördag 17.00

Karlstad gjorde inför säsongen en efterlängtad comeback i SSL efter ett par säsonger i Allsvenskan. Comebackåret har varit tufft, som det brukar vara för en nykomling. Laget befinner sig i botten, men tog senast en viktig seger mot Mullsjö och kravlade sig därmed upp på säker mark. Tre poäng som kan visa sig vara livsviktiga för fortsatt spel i SSL även nästa säsong.

– Jätteviktig seger för hela lagets självförtroende skulle jag säga. Vi spelar enkelt och försöker inte krångla till det för mycket. Vi jobbar stenhårt i defensiven, så jag tror det var nyckeln i den matchen, säger försvararen Gustav Agnemyr till Innebandymagazinet.

“Vi kommer kriga stenhårt in i det sista” - Gustav Agnemyr

Karlstad har endast mäktat med att vinna fyra matcher i årets SSL. Trots det är Gustav Agnemyr övertygad om att laget kan lösa ett nytt kontrakt.

– Jag tror vi har rätt inställning nu och vi ser varje match som en slutspelsfight. Vi kommer göra allt för att ta det hårda jobbet och ta poängen som krävs. Vi kommer kriga stenhårt in i det sista.

Personligen har Gustav Agnemyr redan löst ett nytt kontrakt. Nyligen förlängde Gustav med Karlstad och han är nu klar för sin 17:e säsong i klubben. 

– Det är såklart jättekul att fortsätta spela i Karlstad. Det betyder jättemycket för mig eftersom jag är uppvuxen med föreningen och har spelat hela min seniorkarriär här. Det är något jag brinner för. 

Ni möter ett Jönköping som jagar slutspelsplats och som därför har mycket att spela för. Vad ska ni göra för att störa dem?

– Jönköping är ett bra lag som kommer in med hög fart och mycket boll. Vi behöver ha samma inställning som mot Mullsjö och jobba stenhårt i defensiven så kommer förhoppningsvis offensiven av sig själv, avslutar Gustav Agnemyr.

Matchguide SSL

Jönköping - Karlstad

När och var: lördag 17:00 i Arenan - Jönköpings Idrottshus.

Att notera: Karlstads målvakt Pontus Zarins har fått ta emot flest skott i hela SSL (587 ) och har en räddningsprocent på 81,3 procent. 


TV: Anna Wijks sista scen i Mästarnas Mästare

Här får innebandylegendaren lämna SVT-programmet.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Storvreta vann och avgjorde matchserien 3-1 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot JIK JIK reducerar mot Storvreta efter dramatik Storvreta tog ny seger mot JIK Storvreta tog hem första matchen mot JIK

Du kanske även vill läsa:
Jönköping jagar efterlängtad slutspelsplats: “Vi kommer kriga så in i helvete”
Jönköping jagar efterlängtad slutspelsplats: “Vi kommer kriga så in i helvete”
Den här artikeln handlar om: