Jönköping-Karlstad, lördag 17.00
Emil Stille, huvudtränare i Jönköping.
Foto: Andreas Joakimson
SSL (Herr)

Jönköping jagar efterlängtad slutspelsplats: “Vi kommer kriga så in i helvete”

ANNONS

Sedan Jönköping tog steget upp i SSL 2017 har laget inte nått slutspel en enda gång. Det är något som huvudtränaren Emil Stille vill ändra på.

Promotion: Se matchen på Expressen lördag 17.00

I sex raka säsonger har Jönköping parkerat i “ingenmansland” i SSL-tabellen. Smålandsklubben har varit stabila och aldrig behövt oroa sig för nedflyttning. Säsongen 17/18 och 18/19 var man ett fåtal poäng från att nå slutspel.

Inför helgens match mot nykomlingen Karlstad ligger Jönköping på 8:e plats i tabellen och därmed den sista slutspelsplatsen. Är det dags för Jönköping att äntligen nå ett slutspel?

– Det kan man lugnt säga. Det är upp till oss själva nu och det är många tuffa matcher kvar och det är tajt där uppe. Vi har drivet och killarna och hela föreningen vill det. Vi kommer kriga så in i helvete varje match och ta chansen, säger huvudtränare Emil Stille till Innebandymagazinet.

“Det är inte så många fler än vi som trott på det” 

- Emil Stille

Jönköping har en stigande form och laget har fem vinster på de sex senaste matcherna. Emil Stille förklarar vad som fallit på plats i de senaste matcherna.

– Mycket tror jag handlar om ett växande självförtroende. Vi har spelat mycket kryss i år, men mot AIK fick vi vinna en viktig match och där någonstans vände det lite, säger Emil Stille.

Vad hade ni för målsättning inför säsongen?

– Sedan vi samlades i april har vårt mål hela tiden varit att vi ska nå ett slutspel. Det är något vi jobbar för och det är inte så många fler än vi som trott på det egentligen.

Elitlagen i Jönköping har det för närvarande tufft. Jönköping Södra åkte i fjol ur Superettan och HV71 ligger i botten i SHL. Emil Stille tror att Jönköpingsborna behöver lite framgång just nu.

– Det är klart att alla mår bra av lite framgång. Vi jobbar med detta dagligen och hoppas locka folk till matcherna. Vi försöker göra bra saker och vinna matcher, för det är det som bygger ett intresse över tid. 

Hur ser läget ut i laget inför Karlstad på lördag?

– Det ser bra ut! Som alla lag har vi haft lite sjukdomar och förkylningar, men igår på träningen hade vi alla tillgängliga, så vi får hoppas att det fortsätter så, avslutar Emil Stille.

Matchguide SSL

Jönköping - Karlstad 

När och var: Lördag 17:00 i Arenan-Jönköpings Idrottshus.

Att notera: Jönköping har spelat oavgjort i tio matcher den här säsongen, vilket är mest i hela serien. Av de tio matcherna har de vunnit tre efter sudden.


TV: Anna Wijks sista scen i Mästarnas Mästare

Här får innebandylegendaren lämna SVT-programmet.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Storvreta vann och avgjorde matchserien 3-1 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot JIK JIK reducerar mot Storvreta efter dramatik Storvreta tog ny seger mot JIK Storvreta tog hem första matchen mot JIK

Du kanske även vill läsa:
Uppgifter: Melker Hemmingberg byter SSL-lag
Uppgifter: Melker Hemmingberg byter SSL-lag
Den här artikeln handlar om: