Foto: Marcus Vilson/Innebandy.tv.
Allsvenskan (Herr)

Stark tredje period avgjorde seriefinalen

ANNONS

Slutspurten i allsvenskan är igång och helgens omgång ska summeras.

I den norra serien spelades omgångens första match redan i onsdags. Där slog Tyresö Trollbäcken Djurgården med 9-7 i Stockholmsderbyt. Järfälla Bele såg till att RIG Umeå åker ur allsvenskan när man vann med 9-5 på hemmaplan. 

– Tycker vi börjar matchen helt okej. En jämn match i två perioder! I sista perioden är Bele bättre och mer noggranna i sitt spel än vad vi är. Tyvärr slarvar vi för mycket med bollen och Bele kan till sist vinna matchen rättvist, sade RIG Umeås tränare John Edström efter matchen.

Samtidigt viktiga poäng för Järfälla Bele när man nu endast har fyra poäng upp till sjätte platsen som innebär kvalplats. Älvsjö stod bra upp mot serietvåan Visby och förlorade med 4-1. Älvsjö ledde även matchen fram till den tredje perioden. Sundsvall slog Sirius i en jämn match och klättrade upp på en tredjeplats i tabellen. 

– Det kändes långa stunder som det var vi mot deras målvakt, han gör några riktigt vassa räddningar. Vi fortsätter dock att mala på och till slut får vi utdelning och vinner välförtjänt, kommenterade Visbys assisterande tränare Sabina Wedberg.

Serieledarna Dalen slog Skälby med 5-1, vilket innebär att Visby nu också är klara för kval till SSL. Slutligen vann Gävle mot Falun Utveckling efter förlängning. Deras förlustsvit på sex matcher blev därmed bruten och Gävles tränare Christian Byman var glad efter matchen:

– Äntligen! Strulig vecka med mycket sjukdomar gav oss inte de bästa förutsättningarna, så jag är otroligt stolt över laget att vi kan hålla ihop och vinna den här matchen.

Södra serien bjöd på en seriefinal under helgens omgång. Warberg tog emot Hovslätt på hemmaplan och vände på matchen från ett 4-1 underläge till en 7-6 vinst. Detta innebar att Warberg gick om Hovslätt i tabellen och leder nu serien med en poäng. Såhär sa Warbergs tränare Johan Astbrant efter matchen:

– Vilken inramning, wow. Två bra lag som möts. Båda visar upp en positiv innebandy med mycket fart. Starkt av oss att komma tillbaka i sista perioden. 

Hovslätts tränare Max Gustafsson var av förklarliga skäl inte lika nöjd med matchens utfall:

– Svårt att analysera direkt efter. Först och främst är det en fantastisk innebandymatch som jag tror samtliga i hallen uppskattar. Mycket folk, intensitet och framåtlutat! Matchen, likt senast, pendlar mycket och är jämnt hela vägen in. Vi tar med oss flera saker att lära till ett kval! Ett grattis till Warberg!

Fagerhult Habo hemmaslog Lillån, vilket innebar att Lillån faller ur allsvenskan i och med förlusten. Fagerhult Habo har sex poäng upp till kvalplatsen om att försöka hålla sig kvar i allsvenskan. 

– Vi gör en av våra bättre matcher den här säsongen, med det i vetskap så är det inte så konstigt att vi åker ur. Nu handlar det om att visa upp en respekt inför föreningen och övriga lag och avsluta värdigt de sista tre matcherna, sa Lillåns tränare Oliver Kriström efter matchen.

Kalmarsund förlorade med 11-6 mot Nilsby, där inget av lagen hade något att spela för då båda lagen är klara för division 1 nästa år. Lund slog Partille i en viktig match eftersom att båda lagen kämpar för överlevnad i allsvenskan. Lerum slog Höllviken med 8-5 och skapade sig ett bra grepp om den sista kvalplatsen till SSL. Fristad fick det återigen tufft när man förlorade med 12-6 hemma mot Strängnäs. Viktiga poäng för Strängnäs som likt Lerum också ligger på en stabil kvalplats till SSL efter lördagens vinst.

Se highlights från Warberg-Hovslätt ovan. Bilder från Innebandy.tv.

Du kanske även vill läsa: Nittonde(!) raka segern för IBK Dalen Den här artikeln handlar om: