Foto: Tomas Brandt Wangel/Innebandy.tv
Allsvenskan (Dam)

Nittonde(!) raka segern för IBK Dalen

ANNONS

Såhär har det sett ut i damernas allsvenska serier under helgen. Nya serieledare i flera av serierna och IBK Dalen kan säkra en serieseger i nästa omgång efter en stark säsong.

Det har spelats viktiga matcher i slutspurten av allsvenskan och helgens matcher ska summeras. Först ut är den den södra serien där Lindome och Lindås båda två tog extremt viktiga poäng. Lindome mötte bottenlaget Olofström och vann med 7-6. Lindås ställdes mot serieledande Jönköping och vann sin femte match i rad under söndagen. Lindås tränare Anders Nilsson var nöjd efter matchen:

– En riktigt go seger. Tycker vi i de två första perioderna spelar en otroligt bra innebandy och tar bort det mesta av JIK's farliga spel. Fina spelvändningar, bra anfall och ett grymt bra powerplay. I sista blir vi lite för passiva när vi ska spela av matchen vilket gör att JIK får ett bra tryck men det är fortfarande mycket skott utifrån och tjejerna viker inte ner sig en tum.

Samtidigt vann Växjö mot tabelljumbon Fristad och gick upp i serieledning eftersom Jönköping tappade poäng. Craftstaden vann med 3-0 hemma mot Partille, men har fortfarande sex poäng upp till säker mark eftersom att både Lindome och Lindås också vann sina matcher. Tre omgångar återstår för alla allsvenska damlag. 

I den västra serien säkrade Lillån nytt allsvenskt kontrakt när man slog GS 86 på bortaplan. Bottenlaget Västerås såg samtidigt till att ta fullpott mot Berg, som tappade viktiga poäng i jakten på att hålla sig kvar i allsvenskan. Det blev även en ny serieledare i den västra serien efter helgens omgång. Detta då Telge bortaslog Katrineholm och Skoghall förlorade mot Huddinge på bortaplan. Telge tog sin tredje vinst i rad, samtidigt som Skoghall tappade poäng i tredje raka matchen. 

– En match som präglades av mycket kamp och en del slarv de första två perioderna som gör att Katrineholm hänger med bra. Vi justerar lite inför tredje och rör om lite i formationerna som gör att vi vinner tillslut ganska så komfortabelt tack vare en bra sista period, kommenterade Telges tränare Martin Stockhult efter matchen.

Den norra serien närmar sig ett avgörande på flera placeringar. IBK Dalen kommer att vinna serien då de leder med nio poäng över serietvåan RIG Umeå och har en positiv målskillnad på 125. Man vann också 12-1 i helgen mot Umeå City. Det var den nittonde raka segern och man har inte tappat en poäng under säsongen. IBK Dalens tränare Caroline Stattin kommenterade den nittonde raka vinsten såhär:

– En match där vi har mycket boll och hittar bra lösningar offensivt. Vi hittar bra och många avslut matchen igenom. Där vi även står upp bra i vårt presspel och vinner tillbaka bollen snabbt många gånger. Härlig storseger och 3 nya poäng in på kontot.

RIG Umeå slog serietrean Sundsvall med 8-3 och såg därmed till att säkra andra platsen både i teorin och i praktiken. Det var den sjunde raka hemmasegern för Umeålaget. Örnsköldsvik slog tabelljumbon Luleå och såg till att skapa ett glapp mellan femte och sjätte platsen, med hjälp av IBF Dalen slog sjätteplacerade Gamla Stan. 

I den östra serien är de tre lagen som åker ur redan klara. Tyresö Trollbäcken, Falun Utveckling och Täby åker alla ur direkt. Trots detta vann Falun mot Alunda och Tyresö slog Täby på bortaplan. AIK tog väldigt viktiga poäng när man vände 0-2 till 4-2 i Solnahallen. Nacka slog serieledarna Älvsjö med 5-2 och det innebär att det är en väldigt jämn kamp om kvalplatserna upp till SSL, samtidigt som Alunda fortfarande har en chans att ta sig upp till säker mark och slippa kvala neråt. Älvsjös tränare Peter Lundin efter matchen:

– Vi är inte tillräckligt noggranna och konsekventa idag. Nacka är hetare än oss närkampsspelet och vinner fullt rättvist.

Älvsjö har inget lag från topp fyra kvar att möta och kan eventuellt säkra seriesegern om två omgångar.

Se highlights från Nacka-Älvsjö ovan. Bilder från Innebandy.tv.


TV: Liam Åströms 10 fullträffar under 2024

AIK-stjärnan är stekhet, här är hans senaste mål under nya året.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Du kanske även vill läsa: Stark tredje period avgjorde seriefinalen Den här artikeln handlar om: