Foto: Per Wiklund
Svenska Cupen

Boric Svärd om skadan: "Ställt in mig på det värsta"

ANNONS

Skadade sig i cupfinalen som hennes Thorengruppen vann med 7-6 efter en dramatisk vändning.

Sandra Boric Svärd, Thorengruppens landslagsback, tvingades lämnade matchen i andra perioden efter en knäskada. Hon fick följa resten av matchen från sidan och berättar nu vad exakt det var som hände.

– Det var en närkamp där jag skulle gå in och bryta bollen. Jag kom in lite fel och fick en liten smäll  Jag kom lite fel med vikten tror jag, säger Boric Svärd till Innebandymagazinet.

Vet du vilken skada det rör sig om?

– Ingen aning, men allt känns tråkigt när det rör sig kring knät. Man har väl ställt in sig på det värsta men inget är ju klart än. Jag får det svart och vitt till veckan på en MR-röntgen, då får vi se.

Hur var det att följa det här dramat från sidan annars?

– Ja, alltså, jag gillar ju sådana här matcher! Det är det bästa jag vet, att spela sådana här matcher. Det kändes ju tråkigt! Först var jag ju arg för att jag ville få ut mer av mitt spel. Det kändes som att jag växte in i det nu i andra då, så det är supertråkigt att det var avbrutet då.

Hur tycker du medspelarna skötte sig efter att du klev av?

– Ja, bra! Vi vann ju! Mycket bra. Tredje perioden är ju vår styrka. Jag var inte alls orolig trots att vi låg under med några bollar.

Inte ens när ni ligger under med tre mål?

– Ja…mot Pixbo skulle jag inte säga att jag var allt för nervös. Vi vet att vi har gjort det förr flera gånger. Tråkigt att ligga under, man vill ju hellre leda på slutet, men jag var inte nervös på det sättet.

Vad ligger bakom den här vändningen?

– Vinnermentaliteten. Många i laget har spelat sådana här matcher. Vi tror hela vägen in i det sista, det är 20 minuter kvar och allting kan ju hända. Vi tror på det vi gör tills det är slutsignal och då är vi som starkast.

Till sist: Ni hade revansch att utkräva då Pixbo vann senaste cupfinalen. Är just revanschkänslan en ovanlig känsla för er med tanke på att ni vinner i princip allt ni ställer upp i?

– Pixbo är ett bra lag. Vi har börjat bygga upp en sådan rivalitet mellan lagen. Det är kanske inte så mycket trashtalk, men man vill vinna till varje pris. Pixbo är jättebra, det är ett av världens bästa klubblag. Det är roliga matcher att spela. De går också in med hundra procent till slutsignalen går.


TV: Liam Åströms 10 fullträffar under 2024

AIK-stjärnan är stekhet, här är hans senaste mål under nya året.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Thorengruppen svenska mästare – vann SM-finalen dam i innebandy mot Pixbo Wallenstam Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby

Den här artikeln handlar om: