Klara och Vera Roos.
Foto: Tomas Brandt Wangel
#ibsilly

RIG-duon imponerade av SSL-klubben: "De ligger jättebra till"

ANNONS

Vera och Klara Roos har besökt Warberg: "Vi fick ett väldigt bra intryck"

I slutet av 2023 så kom rapporter att tvillingarna Vera och Klara Roos, till vardags i RIG Umeå, besökt SSL-klubben Endre.

Nu skriver Hallands Nyheter att systrarna även varit och hälsat på hos Warberg. Jonas Gustafsson, som nästa säsong blir manager i Warberg, säger följande om duon:

– Det är två offensiva spelare som är duktiga i den sista tredjedelen. De gör mycket poäng och är intressanta för oss i Warberg men även för många andra klubbar.

Vera Roos ligger tvåa i allsvenskan norras poängliga med 50 poäng (18+32) samtidigt som Klara är trea på 42p (23+19). Moderklubben för de båda är Sköndals IK från Stockholm.

Hyllar Warberg: “De ligger jättebra till”

Besöket i Varberg beskriver Vera Roos som "jättebra".

– Vi fick ett väldigt bra intryck, både av staden som verkar vara väldigt mysig och av klubben som är proffsig med bra ledarskap. Laget verkade också vara väldigt härligt och det var en jättefin hall.

Det som är viktigt för systrarna när de ska välja klubb är enligt Vera att det är bra stämning i laget, bra ledare och att det är ett ställde där båda kan utvecklas på.

– De ligger jättebra till. Både jag och Klara fick ett jättebra intryck när vi var där så de ligger bara på plus, säger Vera Roos.

Risken för Warbergs del är att man spelar i allsvenskan nästa säsong då de är indragna i bottenstriden, men det är inget som nödvändigtvis hade hindrat Roos-systrarna att skriva på.

– Det är det där vi måste fundera lite på. Vi är ganska sugna på att spela i SSL nästa år nu när man har chansen. Men sedan vet man aldrig, visst skulle vi kunna spela kvar i Allsvenskan men SSL är ju lite mer lockande just nu.


TV: Liam Åströms 10 fullträffar under 2024

AIK-stjärnan är stekhet, här är hans senaste mål under nya året.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

 

Matchrapporter: Straffar avgjorde – Täby vann mot Warberg Svartvadet och Roos bakom RIG Umeås avgörande mot Gamla Stan Warberg besegrade Lockerud/Mariestad efter Hilma Ahnlunds dubbel IBK Dalen säkrade seriesegern efter 6-5 mot RIG Umeå Warberg segrare hemma mot Åkersberga IBF – Ida Sundberg matchvinnare

Den här artikeln handlar om: