#ibsilly
Foto: Tomas Brandt Wangel
SSL (Dam)

Tre supertalanger och en landslagsstjärna besöker Endre

ANNONS

Tittar på nyförvärv till nästa säsong: "Det är en väldigt, väldigt duktig spelare"

Endre är i full fart med lagbygget till nästa säsong. Gotländskorna, som ligger sjua i SSL-tabellen, kommer i mellandagarna få besök av tre spelare från RIG Umeå. Hela Gotland skriver att det handlar om tvillingarna Vera och Klara Roos samt Livia Svartvadet, samtliga födda 2005.

När Innebandymagazinet rankade Sveriges 100 största talanger 2022 så placerade sig Klara och Vera Roos på plats 20 respektive 19, samtidigt som Livia Svartvadet blev femma – bara slagen av Ellen Lundin och Mira Markström på damsidan. 

Endre har en lång tradition av att värva spelare från just RIG Umeå. Innebandymagazinet sammanställde för drygt ett år sedan vilka klubbar som värvat flest spelare från RIG och där kom Endre trea med tio spelare, endast slagen av Umeålagen IKSU och Dalen.

Jagar VM-stjärnan: "Det är en väldigt, väldigt duktig spelare"

Det är inte bara RIG-spelare som kommer hälsa på Endre. I januari kommer finska VM-stjärnan Milla Nordlund att besöka Gotland, och det är en spelare som klubbchef Karin Wennbo gärna ser i Endre nästa säsong.

– Ja, men absolut. Så är det. Det är en väldigt, väldigt duktig spelare, säger hon till Hela Gotland.

Milla Nordlund Foto: Tillmann Dreesen

Nordlund, nu i regerande finska mästarna TPS Åbo, spelade för Endre säsongen 2018/19 och svarade då för 21 poäng på 22 matcher. Hon har tidigare öppnat för att en återkomst till Gotland kan bli aktuell.

– Jag vill spela i Sverige, det vet jag. Självklart är mitt första alternativ att komma till Gotland och spela i Endre. Jag hoppas verkligen på det. Jag har goda minnen från när jag var där, sa Milla Nordlund till Hela Gotland i våras. 


Videoblogg: Vem tar över efter "Kotten"?

Magnus Fredriksson lyfter två kandidater till förbundskaptensjobbet i damlandslaget efter Åsa "Kotten" Karlsson, och andra heta ämnen.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Täby avgjorde matchserien mot Endre Täby har Endre i sitt grepp efter ännu en seger Bra start för Täby efter seger mot Endre efter straffdrama Revansch och tre poäng för Endre Seger med 8-4 för Thorengruppen mot Endre

Den här artikeln handlar om: