Foto: Marko Grönholm
Allsvenskan norra

Sundsvall kan skjuta ner Gävle i Herr1an ikväll

ANNONS

Sundsvalls tränare Andreas Asp tycker till inför kvällens match mot Gävle.

Kvällens allsvenska superonsdag inledes med ett högintressant möte mellan tabellfyran Sundsvall FBC och tabellelvan Gävle GIK. Kanske inte låter som något speciellt möte när fyran tar emot nästjumbon. Men slänger man in att Sundsvall krigar för en kvalplats till SSL och att Gävle kan åka ner till Herr1an vid en förlust, så blir matchen genast mycket mer intressant.    

– Rolig match. Det väntas mycket folk i sporthallen ikväll så det blir en häftig inramning, säger Sundsvalls tränare Andreas Asp till Innebandymagazinet. 

Att Sundsvalls unga lag skulle vara med och kriga om en SSL-kvalplats som nykomlingar var det nog inte många inför säsongen som trodde på. 

– Vi har unga och skillade spelare. Sen har vi lyckats få kontinuitet senaste åren och satt våra ramar kring hur vi vill ha det i Sundsvall FBC. Kombineras det med att jobba jävligt hårt, då kan det bli bra och bära långt.

Trots att Gävle kommer från SSL och att de har två superstjärnor i laget i Billy Nilsson och Alexander Rudd så har gästrikarna inte fått till det under säsongen. Nyligen skapade Gävle stora rubriker när tränaren Viktor Matsenius fick lämna laget, inte på grund av resultaten utan för ett uppmärksammat uttalande i lokalmedia. För att Sundsvall ska vinna matchen så är det just att få stopp på Gävles storstjärnor som gäller, menar Asp på. 

– De har ju ett gäng spelare framåt i banan som håller hög klass, får vi stopp på dessa har vi såklart godare möjligheter vinna matchen.

Tankar om att ni kan skicka ner Gävle till Herr1an ikväll?

– Åker man ur med fem omgångar kvar att spela har man såklart förtjänat de. Tråkigt de inte fått ihop det, tycker Gävle hör hemma på högre nivå än så med de spelarmaterial de förfogar över.

Sundsvall har inte lika namnkunniga spelare i sin trupp. Lagkapten Melker Grönholm, som skjuter lika hårt som en häst sparkar, leder den interna poängligan. Viktor Hammarstedt vann VM-brons med U19-landslaget 2021 och rutinerade Hassan Hajo har ett par SM-guld med Falun. Men det är inte någon av dessa tre spelare som Asp nämner när han får chansen att tycka till om vem i Sundsvall som man ska hålla ett extra öga på i kvällens match. 
  
– Felix Thor är tillbaka från skada, han har vi saknat senaste omgångarna. Alla lag behöver sin hänförare på planen!

Matchen går att följa live på Innebandy.tv här


TV: Borde VAR införas på innebandyns SM-finaler?

SSL-domaren Thomas Andersson: "Underminerar auktoriteten hos domaren"


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

 

Matchrapporter: Förlust för Gävle GIK mot Järfälla Bele med 7-11 Sundsvall FBC utklassade Tyresö Trollbäcken på hemmaplan Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC Adrian Olsson det stora utropstecknet när Gävle GIK slog Älvsjö

Den här artikeln handlar om: