Nilsby-Lillån 9-7
Lerum-Fristad 13-1
Hovslätt-Strängnäs 10-8

📌 Analys: Sundsvall-Gävle 6-4

Gävles förlust mot Sundsvall idag var dödsstöten för det allsvenska kontraktet och nu är det ställt bortom allt rimligt tvivel att det blir en andra raka degradering. Okej, det är inte matematisk klart att Gävle åker ner till herr1an för de kan fortfarande klara det om de tar full pott de fem sista matcherna samtidigt som Djurgården inte tar en enda poäng på sina fem sista. Skulle det miraklet inträffa så  får heller inte Falun, Järfälla Bele, Tyresö Trollbäcken eller RIG Umeå ta allt för många poäng på sina sista matcher.

Jag tycker faktiskt synd om Gävle idag för de gör en bra match. Det som skiljer till syvende och sist är mest en självförtroende-fråga. Gävle är ett lag i kris och då kvittar det att man spelar helt rätt och skapar massor av chanser för man får inget gratis.

Ovana med underlaget och en storspelande fantom i hemmaburen cementerade Gävles allsvenska öde. Men det var så klart inte idag som Gävle förlorade kontraktet utan det är bara att konstatera att Gävle gjorde vad de kunde men det var inte tillräckligt bra.

Sundsvall tar tre poäng utan att imponera vilket i sin tur faktiskt är imponerande av en nykomling. Men det kommer nog krävas mer än så här under slutspurten om man ska behålla sin kvalplats till SSL.

Bilder: innebandy.tv

Djurgårdens tränare Rickard Gustafsson: “Vi kommer ut bra i första och leder med 2-1 och tycker någonstans att det är ganska rättvist. I andra och tredje så hamnar vi lite på hälarna samtidigt som Visby har bra fart och straffar oss hårt. Visby vinner välförtjänt men jag är ändå hyfsat nöjd med vår prestation i första perioden och delar av andra och tredje perioden.”

Highlights: Lerum-Fristad 13-1

Radarparet Ekström/Bäckman 🔥

Joel Ekström gick upp på en andra plats i poängligan efter 8 poäng mot Fristad. Det går inte annat än att imponeras över Joel Ekström och Fredrik Bäckmans framfart i södra allsvenskan. På de 14 första matcherna snittade Joel Ekström 2 poäng per match.

Sedan kom hans radarpartner Fredrik Bäckman hem från Jönköping och helt plötsligt har Ekström snittat 5,33 poäng per match de tre senaste omgångarna. Totalt har duon gjort 25 poäng tillsammans, 9 för Bäckman och 16 för Ekström.

Hovslätt och Warberg klara för SSL-kval

Tabelläget efter onsdagen ser ut som följer. Imorgon fulländar Dalen och RIG Umeå omgång 17.

Gävle:s tränare Christian Byman: “Jag börjar ledsna på hedersamma förluster! Vi gör en bra match defensivt och skapar nog med lägen för att vinna matchen, men tyvärr, för oss, så gör deras målvakt några helt otroliga räddningar sista fem. Vi har några killar, bland annat Adrian Olsson, som fått en rejäl nytändning som går in och hänger tre vilket är jättekul att se!”

Highlights: Tyresö Trollbäcken-Älvsjö 10-5

Visbys assisterande tränare Sabina Wedberg: "Djurgården gör det svårt för oss i början av matchen med sitt låga försvarsspel. Vi blir lite för ivriga att slå avgörande passningar och blir straffade. I andra och tredje perioden får vi upp farten på både ben och boll och spelar upp oss. En skön seger inför vår fantastiska hemmapublik."

Lunds assisterande tränare Jakob Ericson: “Jag tycker att vi gör en tillräckligt bra match för att kunna få med oss alla tre poäng idag men ibland vill det sig inte. Vi är inte riktigt tillräckligt effektiva. Deras målvakt ska ha en stor eloge och gör några riktigt fantastiska räddningar. Det var viktigt att vi fick med oss poäng och jag tror att vi gör en likande prestation på lördag och då ska se till att med oss full pott.”

Analys: Hovslätt-Strängnäs 10-8

Det var helt klart SSL-kvalvibbar över det här toppmötet med känslor på planen, drag på läktarna och en match som startade med hög intensitet för att sedan bli lite mer avvaktande och försiktigt ju längre tiden gick och det skulle avgöras. Det var tydligt att det handlade lika mycket om tre poäng som att sätta sig i respekt och få med sig en bra känsla inför fortsättningen.

Även om det totalt sett inte var målvakternas match så var ändå en avgörande skillnad att Philip Axelsson i Hovslätt gjorde några, jag vill få det till tre, superräddningar. Det i kombination med ett starkt skytte där backen Simon Eriksson stack ut med sitt hattrick, och några klassprestationer från Wille Knuthas som var ruggigt kylig på straffen i slutet.

Hårt arbete från herrar som Marcus Hamrin i Hovslätt och Pelle Hansson i Strängnäs var också ett par av matchens attraktioner.

Hovslätt behåller serieledningen, trots allt. Det satt långt inne.

Fredrik Bäckman med ännu en spektakulär målgest

Johan Astbrant, tränare i Warberg: “Stabil seger, skapar otroligt många målchanser och borde gjort fler mål”

Highlights: Sundsvall-Gävle 6-4

Analys period 2: Hovslätt-Strängnäs 6-7 (4-5, 2-2)

Liknande matchbild i den andra perioden som i den första, men med något lägre intensitet och inte lika många mål. Delvis tack vare ett par jätteräddningar av Philip Axelsson.

Strängnäs är sylvassa när målchanserna uppstår. Hovslätt har fått lite bättre ordning på sitt uppställda anfallsspel och lyckats få sörmlänningarna att vrida på huvudet mer.

Känslan är att Strängnäs har ett litet mentalt övertag fortfarande men att hemmalaget närmar sig mer och mer. Det skiljer trots allt bara ett mål så detta kan gå precis hur som helst. Skulle detta stå sig och att Strängnäs vinner så har Hovslätt släppt ifrån sig serieledningen till Warberg.

Highlights: Höllviken-Lund 4-4

Kalmarsunds tränare Gustav Bäckstedt: “De sätter sina chanser, vi gör det inte. Enda skillnaden idag skulle jag säga. Tyvärr.”

Highlights: Fagerhult Habo-Kalmarsund Ungdom 7-2

Highlights: Warberg-Partille 7-3

Expert av en anledning!

Innebandymagazinets allsvenskan herr-expert Victor Westlund tippade inför omgången 7-3 till Warberg mot Partille och 7-2 till Fagerhult mot Kalmarsund. Resultaten? 7-3, 7-2.

Ytterligare en jätteräddning av Sundsvalls målvakt Johannes Pettersson

Gävle skapar massor av lägen men får inte in bollen bakom en storspelande Johannes "Fantomen" Pettersson. Time out med drygt två minuter kvar och Gävle planerar för en sista anstormning.

Analys period 1: Hovslätt-Strängnäs 4-5

Trevlig start på toppmötet med mycket fart, mest tack vare Hovslätt som sätter hög press. Hemmalaget är bollförande men precis som ställningen visar är det inte en matchbild som direkt gynnar dem hittills. Strängnäs känns ganska nöjda med att vänta in sina lägen och är tillräckligt aktiva för att inte hamna på hälarna.

Hovslätt har svårt med sorteringen i försvaret, särskilt mot Strängnäs förstafemma med Adam Nilsson i spetsen. Mycket i Strängnäs anfallsspel utgår ifrån deras högerkant och det är säkert något som smålänningarna kommer prata om i paus. För Strängnäs handlar det om att få koll på Hovslätts skott utifrån, särskilt från #75. Simon Eriksson gjorde två nästan identiska mål inom loppet av 51 sekunder.

Nio mål, knappast målvakternas period, fortsätter det så här så kommer det göras 27 mål i matchen.

Superräddning av Sundsvalls målvakt Johannes Pettersson

Gävle nära reducering mot Sundsvall?

Gävle ligger under med 4-5 med tio minuter kvar att spela, men man har skapat bra tryck på Sundsvalls planhalva och det ligger en kvittering i luften.

Dråpligt självmål av Kalmarsund Ungdom

Det studsar inte riktigt Kalmarsunds väg den här säsongen, här gör man 4-2 åt Fagerhult.

Sundsvall-Gävle: 1-1 i målvaktstavlor och 4-4 på resultattavlan

Billy Nilsson gör mål från halva plan.

Två identiska mål av samma spelare – på 51 sekunder

Simon Eriksson gör både 2-1 och 3-1 för sitt Hovslätt: “Vi har sett det förr”

Pausanalys: Sundsvall-Gävle 4-3

Andra perioden blev nästan en exakt karbonkopia av den första. Gävle var bäst de tio första sedan kom Sundsvall in mer och mer i det och tog över andra halvan.

Precis som i första perioden fick lagen varsitt powerplay och även denna gång gjorde Sundsvall ett riktigt skitmål (målvaktstavla?) medans Gävle bombarderade med avslut utan riktning.

Gävles försvar börjar bli mer och mer naivt och i slutet av perioden förstår man helt plötsligt varför laget ligger näst sist och är på väg ner i Herr1an med stormsteg. Kan stekheta duon Adrian Olsson/Billy Nilsson vända på detta i tredje perioden?

Hovslätt-Strängnäs 1-1: "Lovande start!"

Johan Nygårdh har gnällt på domaren, Adam Nilsson och Wille Knuthas har snärtat upp varsitt skott i nättaket. Tre givna ingredienser i den här matchen har kommit redan under de första minuterna. Mycket folk på läktarna också. Lovande start!

Tungt, tungt insläppt mål för Gävle

Ska det bli detta som gör att Gävle åker ner i Herr1an?

Sensationell 5-0-ledning i paus för Nilsby

Värmlänningarna, som är på väg ur serien, leder med hela 5-0 efter första perioden mot ett Lillån som kämpar för nytt kontrakt. I skrivande stund är Nilsby på väg mot sin femte seger den här säsongen.

TV: Retfull tunnel innan Sundsvalls 2-2-kvittering

Fel i protokollet!

Just nu (klockan 19.50) står det att Lund leder med 2-1 borta mot Höllviken i resultattjänster. Det är felaktigt: Det är Höllviken som har ledningen med 2-1. Aktuellt resultat hittar du längst upp i artikeln.

Colling-bröderna ger Nilsby tidig 2-0-ledning

Nilsby har i praktiken åkt ur allsvenskan södra och möter idag ett Lillån i stort poängbehov. Här är det dock Nilsby som gått upp i en tidig 2-0-ledning efter mål av Adam och Jesper Colling.

Pausanalys: Sundsvall-Gävle 1-2

Sundsvall vann första tekningen men Gävle pressade på direkt som tjuren Ferdinand, som precis satt sig på en humla. Ferdinand personifierades sedan av Adrian Olsson som gjorde två mål innan matchuret slagit om till två minuter. Båda målen framspelade av storstjärnan Billy Nilsson. Men det var inte assisten som bäddade för målen utan två vassa avslut.

Gävle dominerade första tio minuterna och gjorde skenet av att de var de som låg på fjärdeplats och inte näst sist. Spelmässigt bjöd inte perioden på någon större underhållning då båda lagen pressade varandra högt så det var mer som att följa en tennismatch en innebandymatch.

Båda lagen fick chansen att spela powerplay och dör hade Sundsvall imponerande bra skyttar men trots otrolig skottkraft så spelade de runt bollen i absurdum. Gävle hade mer finlirare inne i sitt PP men ironiskt nog tog de skott istället i absurdum. Vilken variant som var bäst? Det var de lallande skottvirtuoserna som lyckade få iväg en passning in i slottet som petades in på något konstigt vis.

1-2 efter första perioden känns rätt så talande för matchbilden.

Ställningen efter en period

Visby-Djurgården 1-2

Sundsvall-Gävle 1-2

Warberg-Partille 1-0

Höllviken-Lund 1-0

Fagerhult Habo-Kalmarsund Ungdom 1-2

Några större växlar av en period ska man inte riktigt dra i den här sporten, men efter 20 spelade minuter i klockan 19-matcherna kan vi konstatera att det är tre överraskande resultat hittills där Djurgården, Gävle och Kalmarsund Ungdom är i förarsätet mot lag de inte riktigt förväntas slå.

Kylig straff av Fagerhults Robin Raske

Höllvikens symboliska mittcirkel

SSL-symbolen i Halörhallen påminner om fornstora (nåja…) dagar när Höllviken var i finrummet. Nu har man inte spelat i Superligan 2021 och det märker man på mittcirkeln där SSL-loggan börjar bli riktigt sliten.

Vi har mål i samtliga matcher!

Visby-Djurgården 1-0

Sundsvall-Gävle 0-2

Fagerhult Habo-Kalmarsund Ungdom 1-0

TV: Gävles chockstart – leder redan med 2-0 mot Sundsvall

Ingen Rudd när Gävle möter Sundsvall

Sundsvall-Gävle är en av två huvudmatcher ikväll som Innebandymagazinet kommer följa lite extra. Där har femmorna trillat in och vi kan konstatera att Alexander Rudd saknas för bortalaget.

Stegius tillbaka i Visby – Viinamäki saknas på nytt

Visby har haft oturen att drabbas av inte bara en utan två ögonskador. Ludvig Stegius fick en boll mot ögat och saknades mot Sirius senast, men är tillbaka i laguppställningen idag. Wilmer Viinamäki saknas dock fortsatt, samma gäller Daniel Gabrielsson som kan missa hela säsongen efter en fraktur på nyckelbenet.

Se Visbys femmor nedan.

Stjärnan saknas på nytt för Warberg

Mattias Kongstad inledde säsongen långtidsskadad men gjorde sedan comeback för en tid sedan. Han står noterad för 9 poäng på 13 matcher (inte spelat alla) men han saknades mot Lund senast och finns inte med heller mot Partille idag. Johan Stadin missade även han Lund-matchen men han finns med i truppen idag – däremot har tränare Johan Astbrant sagt att han inte skulle spela.