Foto: AC Kårhag
Allsvenskan (Dam)

Superjämna allsvenskan södra blev ännu tajtare i helgen

ANNONS

"Malde ner oss" - Växjö, Lindås och Lindome blev helgens stora vinnare.

Allsvenskan södra på damsidan är ett riktigt getingbo mellan topp 6-lagen. Bottenduon Olofström och Fristad är avhakade och mötte varandra i helgen, vilket gjorde att övriga fajter blev så kallade “sexpoängsmatcher”.

Och efter helgen har det blivit ännu tajtare. Serieledarna Jönköping, som hade sex raka vinster, fick sin svit bruten hemma mot Lindome (förlust 2-6).

– Vi kommer inte alls upp i nivå idag helt enkelt. Vi vinner för lite 50/50, framförallt första halvan och när vi väl jobbar oss in i matchen så är vi för ineffektiva för att kunna orka hela vägen ikapp, sa Jönköpings assisterande tränare Andreas Thern till Innebandymagazinet efter matchen.

Dagen efter kunde Växjö hemmaslå Partille med 8-5, två lag som inför matchen stod på lika många poäng. Resultatet betyder att “Vipers” nu bara är en poäng ifrån Jönköping men Partille är fortfarande hack i häl.

– Vi är jätteglada för tre viktiga poäng till tabellen och samtidigt med tjejernas prestation under hela 60 minuter. Vårt förtroende på matchplan förstärks varje match som vi kan avgöra i sista delen och våga lira på tre femmor med vårt spel. Stolthet och gemenskap är vår grund som leder till framgångsrik framtid, säger Växjös tränare Martin Kosarek.

Partilles tränare Robert Bodén:

– Det var en jämn match men där Växjö till slut malde ner oss. Växjö var lite bättre och vi orkade inte riktigt fullfölja matchen som vi ville. Tillsammans med lite för många individuella misstag och inte tillräckligt hög effektivitet vid våra målchanser så är det tillräckligt för att förlora matchen.

Highlights: Växjö-Partille 8-5

En rysare blev det också mellan Lindås och Craftstaden som är de lag som i första hand slåss kring nedflyttningsstrecket. Inför matchen skiljde det bara en poäng mellan lagen, och det skulle som väntat bli jämnt. Lindås vann med knappa 4-3.

– En tight match med bra försvarsspel åt båda hållen men tycker vi skapar fler klara målchanser och vinner rättvist. En riktig stabil och disciplinerad insats av tjejerna. Tre viktiga poäng vi tar med oss hem, säger Lindås tränare Anders Nilsson.

– En tråkig förlust men all heder till laget som tror på det in till det sista. Vi gör en bra första period men Lindås är lite starkare i andra trots att vi får in bollen. I tredje får de in en boll lite turligt och då får vi jaga vilket vi gör bra. De är bitvis lite hetare än oss och det är det som avgör, tyckte Craftstadens assisterande tränare Johan Magnusson.

Matchrapporter: Växjö IBK toppar tabellen efter seger mot Fristad Växjö IBK besegrade Olofström och toppar nu tabellen Seger för Växjö IBK i toppmötet med Partille D1 Beata Forsberg i form när Växjö IBK vann mot Katrineholm Växjö IBK vann borta mot Västerås IBS

Du kanske även vill läsa: Älvsjö vann seriefinalen: "Helt enkelt det starkare laget" Den här artikeln handlar om: