Storvreta-Älvsjö 4-7
Video: Innebandy.tv. Foto: Adam Troy
Allsvenskan östra

Älvsjö vann seriefinalen: "Helt enkelt det starkare laget"

ANNONS

Sju raka bortavinster och 13 matcher utan förlust för serieledarna i allsvenskan östra.

Älvsjö AIK stormar mot serieseger i damernas östra allsvenska. På söndagen ställdes man inför den kanske tuffaste utmaningen på säsongen, bortamatch mot tabelltvåan Storvreta, och fick en trög start. Men 0-2-underläge efter första perioden vändes till seger med 7-4.

– Vi kommer ut lite bakåtlutade och Storvreta tar tag i matchen och leder fullt rättvist med 2-0 efter 8 minuter. Vi jobbar oss in successivt i matchen där vi börjar hitta gameplan och får trygghet i spelet. Efter snack i pausen kommer vi ut till en andraperiod där vi hämtar upp och matchbilden ser annorlunda ut. I tredje får vi ordentlig utdelning och är helt enkelt det starkare laget när det kommer till att knyta ihop säcken, säger Älvsjös tränare Peter “Ludde” Lundin till Innebandymagazinet.

Storvretas tränare Noél Alm Johansson:

– Sur och jobbig förlust såklart. Jag tycker att vi öppnar starkt och har kommandot i första perioden. Sedan tar Älvsjö över mer och mer i mittperioden men det är ändå starkt att vi lyckas ha en ledning in i tredje perioden. I sista perioden tycker jag tyvärr att vi inte riktigt lyckas hålla skärpan uppe i de avgörande lägena och ett effektivt Älvsjö får med sig alla poängen. Surt.

Älvsjö har nu elva poängs försprång mot Storvreta i jakten på serieseger, och tolv poängs marginal till AIK nedanför SSL-kvalstrecket.

Se highlights i klippet ovan!

Matchrapporter: Älvsjö AIK stod för imponerande vändning Uddamålsseger för Storvreta hemma mot Nacka Wallenstam Nacka Wallenstam besegrade Älvsjö AIK efter Linnea Lindgrens dubbel AIK segrade i toppmötet mot Storvreta Stark defensiv när Storvreta vann mot IBF Falun Utveckling

Du kanske även vill läsa:
Superjämna allsvenskan södra blev ännu tajtare i helgen
Superjämna allsvenskan södra blev ännu tajtare i helgen
Den här artikeln handlar om:
Expressen Premium Max visar
fredag 08 mars
18:30 Team Thorengruppen - KAIS Mora Svenska Superligan, damer
18:30 Falun - Rönnby Svenska Superligan, damer
18:30 Pixbo - Warberg Svenska Superligan, damer
19:00 Malmö - Lund Svenska Superligan, damer
19:00 Endre - Täby Svenska Superligan, damer
19:00 IBK Lockerud Mariestad W - Karlstad Svenska Superligan, damer
19:00 Åkersberga - Kalmarsund Svenska Superligan, damer
lördag 09 mars
17:00 Storvreta - Linköping Svenska Superligan