Allsvenskan södra

Ledde toppmötet med 3-0 – föll med 4-5: "Vi förtjänar poäng idag"

ANNONS

Warberg bortaslog Strängnäs med 5-4 i toppmötet: "Starkt karaktär av laget att kunna vända "

Strängnäs tog en tidigt 2-0-ledning och gick sedan upp till 3-0 i andra perioden, därefter kunde Warberg vända på steken och till slut vinna med 5-4. Resultatet gör att nu det nu skiljer elva poäng mellan tvåan Warberg och trean Strängnäs i allsvenskan södras tabell.

– Strängnäs börjar stark men tycker det kostar dem lite för mycket sista 30, då äger vi matchen och Strängnäs känns trötta. Starkt karaktär av laget att kunna vända 0-3. Skön seger, sa Warbergs tränare Johan Astbrant till Innebandymagazinet efter matchen.

Strängnäs tränare Johan Jönsson:

– Vi gör en bra match idag men det räckte inte hela vägen, vi tappar lite av matchplanen i andra perioden så vi får jobba väldigt hårt utan boll. I början av tredje åker vi på en stängning i sargen i vårt uppspel som de får kontra in en boll på och sedan missar vi i ett spelarbyte som ger dem tid att komma till skott. Vi trycker på i slutet och skapar lägen men vi får inte in bollen tyvärr. Stolt över grabbarna och jag tycker vi förtjänar poäng idag.

Du kan se alla matchens mål i spelaren ovan.

 

Matchrapporter: Partille tog revansch på Strängnäs FBC Lerum bröt Warbergs segersvit Warberg upp i serieledning efter seger i toppmötet med Hovslätt Storseger för Strängnäs – 12-6 mot Fristad Dålig första period sänkte Fagerhult Habo

Den här artikeln handlar om:
Expressen Premium Max visar
fredag 08 mars
18:30 Team Thorengruppen - KAIS Mora Svenska Superligan, damer
18:30 Falun - Rönnby Svenska Superligan, damer
18:30 Pixbo - Warberg Svenska Superligan, damer
19:00 Malmö - Lund Svenska Superligan, damer
19:00 Endre - Täby Svenska Superligan, damer
19:00 IBK Lockerud Mariestad W - Karlstad Svenska Superligan, damer
19:00 Åkersberga - Kalmarsund Svenska Superligan, damer
lördag 09 mars
17:00 Storvreta - Linköping Svenska Superligan