Foto: Andreas Joakimson och Per Wiklund
#ibsilly

De två senaste #ibsilly-nyheterna från SSL Herr

ANNONS

Nykvarn och Jönköping har presenterat två nyheter inför säsongen 24/25.

Vi går snart in på sluttampen av säsongen 23/24 och vi kan konstatera att nästa säsongs silly season redan börjat och att den växer sig starkare för varje vecka som går. Igår blev det till exempel klart att Strängnäs poängmaskin och tidigare växjöspelaren Adam Nilsson är klar för Schweiz nästa säsong. Herr2an-laget Moälven gjorde förra veckan klart med fyra gamla SSL-stjärnor för att hjälpa laget gå upp i Herr1an. Täbys damer tappade en spelare till allsvenskan men passade även på att värva in en gammal guldhjälte. 

Flera av exemplen ovan gällde att förstärka inför slutspurten men samtidigt pågår arbetet med att göra klart nästa säsongs trupper och idag presenterades två nyheter inför kommande säsong från SSL Herr.

Nykomlingarna Nykvarn ligger just nu på en elfte plats med tre poäng ner till nedflyttning och sex poäng upp till slutspel. De kommande sju omgångarna kommer avgöra Nykvarns öde. Kommer de gå till slutspel som nykomlingar, vilket är väldigt ovanligt, eller kommer de åka ur direkt, vilket är betydligt vanligare. Eller blir det varken eller utan en plats i ingenmansland? Men oavsett hur Nykvarns framtid blir står det klart att huvudtränare Nicklas Hedstål kommer att fortsätta coacha laget då han kritat på ett nytt kontrakt. 

– Det fanns en option som gick ut den sista januari, om att förlänga ett år till. Både jag och klubben ville förlänga, så då blev det så. Det var ett snabbt och enkelt beslut. Jag trivs, och klubben trivs med mig, säger Hedstål till LT.se och fortsätter:

– Alltså, det känns som att jag började i går, det finns så mycket att göra. Förra året var vårt mål att gå upp, det var svårt nog såklart. Vi lyckades med det. Nu är vi i SSL, det är som en torktumlare för föreningen, och vi kämpar med näbbar och klor för att hänga kvar. Det är som en annan sport på ett sätt.

***

Jönköping IK har varit väldigt aktiva de senaste veckorna och man har presenterat förlängda kontrakt på löpande band. Eddie Swärdh, Simon Hult, Noah Johansson, Joel Nyström och Hannes Nyström har alla kritat på för smålandsklubben. 

Idag presenterade man ytterligare en nyhet inför kommande säsong och det är att målvakten Emil Ödman stannar kvar. 21-åringen är inne på sin tredje säsong i föreningen och denna säsong har han startat 18 av 19 matcher. Han ligger på en åttonde plats i målvaktstabellen med en räddningsprocent på 78,3%. Ödman har skrivit på ett flerårskontrakt

–  JIK är väldigt glada över att Emil vill fortsätta sin utveckling här och i samband med laget fortsätta tar kliv framåt, skriver klubben på sina sociala medier. 


Highlights: Falun-Tatran Stresovice 4-6 (Champions Cup-final)

Så gick det till när tjeckiska Tatran Stresovice skrällde mot Falun i finalen.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

   

Matchrapporter: Storvreta vann och avgjorde matchserien 3-1 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot JIK JIK reducerar mot Storvreta efter dramatik Storvreta tog ny seger mot JIK Storvreta tog hem första matchen mot JIK

Den här artikeln handlar om: