#ibsilly-nytt
Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Täby tappade en och värvade en spelare på deadline day

ANNONS

Ett nyförvärv lämnade Täby och en svensk guldhjälte anlände under deadline day.

Med sexomgångar kvar att spela av allsvenskan riskerar FBC Katrineholm att åka ur serien. Sörmlänningarna ligger just nu på en sjätte plats som betyder nedflyttning. Men det är bara två poäng upp till femteplatsen som betyder kval för att hålla sig kvar och fem poäng upp till säker mark. 

Igår på deadline day lyckades Katrineholm värva in en riktigt bra förstärkning inför slutspurten. Det är 20-åriga Emelie Eriksson som kommer avsluta säsongen med Katrineholm. Trots sin ringa ålder har Eriksson redan spelat tre säsonger i allsvenskan och en och en halv i SSL. 

Eriksson debuterade i SSL ifjol med Åkersberga där hon spelade i lagets fruktade förstakedja tillsammans med Hanna Nordstrand och Tilde Sandlund. 22 poäng blev det för Eriksson och inför årets säsong gick hela kedjan till Täby. Men det blev bara fem matcher i Täby innan Eriksson tog en time out på grund av hon studerade till läkare i Uppsala. Men innan jul så flyttade de hennes läkarlinje till Linköping. 

– Emelie är en spelare med exceptionella kvaliteter, både på och utanför planen. Hennes kvalitéer kommer att göra avtryck. Jag har följt henne under hennes karriär där hon bland annat förra säsongen gjorde en fantastisk insats i Åkersberga i SSL, säger sportchef Kent Olsson till lagets hemsida.

Men även Täby passade på att göra en förstärkning på deadline day. I IBIS har man registrerat dubbla SM-guldmedaljören och trippla VM-guldmedaljören Emelie Frisk. Landslagsmålvakten lade upp hjälmen på hyllan efter SM-guldet med IKSU säsongen 17/18. Hon har efter det spelat några enstaka matcher i Dam1an och den här säsongen har hon stått fyra matcher med Täbys allsvenska lag.   


Highlights: Falun-Tatran Stresovice 4-6 (Champions Cup-final)

Så gick det till när tjeckiska Tatran Stresovice skrällde mot Falun i finalen.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Täby avgjorde matchserien mot Endre

Den här artikeln handlar om: