gävle gik
Foto: Per Wiklund och Adam Troy
#ibsilly

Tränaren sparkades – då ser stjärnan ut att lämna Gävle

ANNONS

Det fortsätter storma kring Gävle – nu ser en av lagets nyckelspelare ut att försvinna.

Det har varit turbulenta dagar för allsvenska Gävle. Nyligen meddelade klubben att man avbryter samarbetet med tränaren Viktor Matsenius, som klev in i föreningen inför årets säsong.

Orsaken till beslutet var de uttalanden som Matsenius gjorde media efter 9-13-förlusten mot Sirius i senaste omgången. De båda assisterande tränarna Christian Byman och Magnus Johansson leder nu laget resten av säsongen.

Nu sker ytterligare förändringar hos Gävle. I en intervju med UNT så säger Matsenius att Joakim Alvinder – stjärnan som anslöt mitt under säsongen – valde att hoppa av med omedelbar verkan efter att ha fått beskedet om att Matsenius fått lämna.

Peter Nordqvist från Gävles sportgrupp bekräftar detta i en intervju med Gefle Dagblad.

– Det stämmer att det troligtvis blir så, Joakim har ju pendlat med Viktor från Uppsala, säger Nordqvist till tidningen.

Alvinder har en lång karriär bakom sig i SSL och har under säsongen gjort 16 poäng på sju matcher. 

Joakim Alvinder Foto: Per Wiklund

"Jocke är en oerhört duktig spelare"

Gävle har med sju omgångar kvar att spela 12 poäng upp till säker mark.

– Sportsligt är det så klart en förlust i det läge vi befinner oss, Jocke är en oerhört duktig spelare. Samtidigt som vårt läge nu är tabellmässigt besvärligt så måste vi ändå påbörja arbetet med att delvis bygga en trupp till nästa säsong och det öppnar dörren för att satsa på flera av vår unga spelare där vi redan den här säsongen har sju spelare från akademin i A-truppen, säger Nordqvist till Gefle Dagblad.


Highlights: Falun-Tatran Stresovice 4-6 (Champions Cup-final)

Så gick det till när tjeckiska Tatran Stresovice skrällde mot Falun i finalen.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Förlust för Gävle GIK mot Järfälla Bele med 7-11 Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Adrian Olsson det stora utropstecknet när Gävle GIK slog Älvsjö Efter sex förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Gävle GIK Fiaskosäsong för Gävle GIK – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: