19.00: DAMFINAL CHAMPIONS CUP
Foto: Per Wiklund
Champions Cup

Ikväll ska kaptenen förvandlas till Guld-Moa

ANNONS

"Det skulle vara otroligt stort att få vinna CC-guld med Pixbo, att vara världens bästa innebandyklubb är en mäktig känsla."

Ikväll 19.00: Se Champions Cup-finalen på Aftonbladet

52-11 och 38-17. Det är den brutala målskillnaden för Thorengruppen och Pixbo i Champions Cup hittills, en makalös överlägsenhet som ledde fram till att det blir en helsvensk final mellan de två giganterna i daminnebandyn. Förra året möttes lagen i final i såväl Svenska Cupen som SM och vann ett guld vardera, vilket gjorde att båda lagen blev kvalificerade till Champions Cup. 

Ikväll är det dags för ytterligare en final mellan giganterna i Wallenstam Arena. Även om detta är den sjätte finalen som de båda giganterna möts i har de aldrig tidigare spelat om vem som är världens bästa klubblag. Om några timmar vet vi om det är Thorengruppen eller Pixbo.  

– Det kommer bli en rolig match där båda lagen kommer göra allt man kan för att vinna, säger Pixbos lagkapten Moa Andersson till Innebandymagazinet.

I den senaste matchen i Svenska Superligan ställde Pixbo upp med ett desarmerat lag. Bland annat stod Eliska Krupnova och körde rehabövningar i båset hela matchen medan Klara Loneberg följde matchen från läktaren tillsammans med långtidsskadade Ida Eliasson. Enligt uppgifter till Innebandymagazinet så var båda superstjärnorna spelklara men vilades inför dagens final. Något som kapten Andersson också intygar när hon får frågan om läget i truppen inför kvällens drabbning. 

– Läget i truppen är bra, vi är redo inför det som väntar. 

Pixbo och Thorengruppen har mötts i fem finaler de tre senaste säsongerna. Umeålaget har vunnit alla tre SM-finaler med uddamålet sedan har de båda vunnit Svenska Cupen varsin gång. Dessutom ska de båda spela en ny final i Svenska Cupen om några veckor och Moa Andersson har varit med i alla finaler. 

Hur är det att förberedda sig inför en stor final mot ett lag som man förlorat fyra finaler mot?

– Alla förbereder sig med det man behöver, vi har vunnit en final mot dem tidigare, jag tror att det gäller att hitta den känslan igen. Under matchen så kan det komma dippar men då gäller det att man har huvudet med sig och att man kommer tillbaka till vår gameplan.

Kapten Andersson har lite elakt fått smeknamnet “Silver-Moa” efter att ha tagit sju raka silvermedaljer i SM med först Mora(3) och sedan Pixbo(4). Men Andersson har tagit två VM-guld med Sverige och för drygt ett år sedan vann hon första klubblagsguldet i Svenska Cupen. Så ett guld i Champions Cup ikväll är något som Andersson brinner för lite extra mycket. 

– Det skulle vara otroligt stort att få vinna CC-guld med Pixbo, att vara världens bästa innebandyklubb är en mäktig känsla.

Vad ska du bidra med på planen så att Pixbo blir världens bästa innebandyklubb då?

– Jag ska bidra med det jag är bäst på och det som krävs för att vi tillsammans ska komma upp till vår maximala presentation.

TV: Uppsnack inför damfinalen i Champions Cup

Matchrapporter: Thorengruppen svenska mästare – vann SM-finalen dam i innebandy mot Pixbo Wallenstam Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK

FAKTA

Vinnarna i Champions Cup (Damer)

2023: Thorengruppen

2020: Täby

2019: IKSU

2017: IKSU

2016: Pixbo

2015: Mora

2014: Djurgården

2013: Rönnby

2012: IKSU

2011: Djurgården



Du kanske även vill läsa:
20-åringen kan vinna sitt andra raka CC-guld
20-åringen kan vinna sitt andra raka CC-guld
Den här artikeln handlar om: