19.00: DAMFINAL CHAMPIONS CUP
Foto: Tomas Brandt Wangel
Champions Cup

20-åringen kan vinna sitt andra raka CC-guld

ANNONS

Hon har fått en liten mer undanskymd roll i år, men Cajsa Alm har utvecklats mer än någonsin tack vare det.

Ikväll 19.00: Se Champions Cup-finalen på Aftonbladet

52-11 och 38-17. Det är den brutala målskillnaden för Thorengruppen och Pixbo i Champions Cup hittills, en makalös överlägsenhet som ledde fram till att det blir en helsvensk final mellan de två giganterna i daminnebandyn. Förra året möttes lagen i final i såväl Svenska Cupen som SM och vann ett guld vardera, vilket gjorde att båda lagen blev kvalificerade till Champions Cup. 

Ikväll är det dags för ytterligare en final mellan giganterna i Wallenstam Arena. Även om detta är den sjätte finalen som de båda giganterna möts i har de aldrig tidigare spelat om vem som är världens bästa klubblag. Om några timmar vet vi om det är Thorengruppen eller Pixbo. 

– Det ska bli en väldigt rolig match mot ett väldigt bra lag. Det är ju lite annorlunda från förra året då vi i år får möta ett lag från Sverige. Pixbo är alltid roliga att möta och jag är inget annat än laddad på att få åka ner till Göteborg och spela, säger Cajsa Alm till Innebandymagazinet. 

Umeåfödda Alm gjorde sin första säsong i Thorengruppen ifjol efter tre år på RIG Umeå. 20-åringen fick en otroligt bra start på sin SSL-karriär då hon vann guld i både SM och Champions Cup samt tog plats i förstakedjan tillsammans men Emelie Wibron och Sofia Joelsson. Så ikväll har Alm chansen att vinna sitt andra raka CC-guld. 

– Stämningen inför matchen är bra. Vi vet att Pixbo är ett duktigt lag men vi har förberett oss bra och om vi spelar alla kort rätt så kommer vi ta med guldet hem till Umeå.

Trots att Alm har ett SM-guld och ett CC-guld är det inte mycket att skryta med jämfört med många andra i laget. Till exempel förra kedjekamraten Wibron som har vunnit fyra CC-guld och sju SM-guld. Alm och Wibron spelade nästa hela säsongen ihop ifjol men under den nuvarande säsongen så har Alm fått ta ett kliv tillbaka och agera draglok i tredjefemman istället. Ett kliv som gjort att hon utvecklats mer som spelare.  

– Jag tror att jag har blivit bättre med boll och att ta snabbare beslut då jag nu är mer delaktig i uppspelsfasen. Samtidigt var det skönt att få så bra vägledning av rutinerade spelare under min första säsong. Nu känner jag att jag har mer kunskap och vågar ta för mig mer på planen.

Sandra Hawerman anslöt till svenska mästarna efter jul och hon har fått spela varje match tillsammans med Alm och sedan har tredjelänken i kedjan skiftat från match till match. 

– Jag tycker att det har funkat superbra. Sandra är en jättehärlig tjej som sprider supermycket bra energi i hela laget och i femman såklart. Spelmässigt har vi fått bra stäm i femman och jag tror att vi kommer få se Sandra hänga många mål framöver.

Oavsett i vilken femma som Alm kommer få spela i ikväll kommer hon göra allt hon kan och lite till för att vinna sitt och lagets andra raka guld.  

– Jag ska själv bidra med hög fart och mycket energi. Om vi gör det vi har sagt och alla bidrar så ska det nog gå vägen.

TV: Uppsnack inför damfinalen i Champions Cup

 

Matchrapporter: Thorengruppen svenska mästare – vann SM-finalen dam i innebandy mot Pixbo Wallenstam Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK

FAKTA

Vinnarna i Champions Cup (Damer)

2023: Thorengruppen

2020: Täby

2019: IKSU

2017: IKSU

2016: Pixbo

2015: Mora

2014: Djurgården

2013: Rönnby

2012: IKSU

2011: Djurgården



Du kanske även vill läsa:
Ikväll ska kaptenen förvandlas till Guld-Moa
Ikväll ska kaptenen förvandlas till Guld-Moa
Den här artikeln handlar om: