Foto: Mats Gustavsson
#ibsilly

Lämnar södra allsvenskan för att hjälpa krislaget i västra

ANNONS

Västerås rustar upp truppen ytterligare för ett sista försök att klara nytt allsvenskt kontrakt.

Med 24 poäng kvar att spela om i västra allsvenskan börjar tiden bli knapp för jumbon Västerås IBS. Det är hela tio poäng upp till en femte plats som innebär kvalspel för att hålla sig kvar i allsvenskan. Under juluppehållet värvade laget in tre spelare med meriter från SSL och nu har man gjort klart med en värvning till för att göra ett sista försök till att klättra i tabellen.

– Jag har haft Tindra på min radar länge. Ända sen hon spelade i KAIS Mora. Vi känner varann sen tidigare och har alltid haft någon form utav dialog. Men nu stod det rätt i tid i alla avseenden och vi försöker inte bara göra allt för att säkra allsvenskt kontrakt utan vi bygger även för nästa säsong, säger tränare Jani Pyykönen i lagets sociala kanaler.

20-åriga Tindra Nordgren har spelat två säsonger med Mora i Allsvenskan men flyttade inför den här säsongen till Craftstaden Oskarshamn, som spelar i södra allsvenskan. Där var hon lagets tredje bästa poängplockare med sina 6+6 på 13 matcher.  

– Det känns bra och spännande att redan vara klar för resterande säsong! Kul med något nytt
Jag lämnade Oskarshamn på grund ut av personliga skäl och med en bra dialog men Jani fick jag en bra bild av VIB och vill vara en del av deras satsning..Jag skulle beskriva mig själv som en bollskicklig och snabb forward. Jag hoppas kunna bidra med fart, ett lugn och att sprida glädje både på och utanför plan! Samt bidra med allt jag kan för att Västerås ska vara kvar i allsvenskan.

I helgen spelar Västerås två matcher mot lagen i södra serien. På lördagen väntar överraskningarna och tabelltvåan Växjö och på söndag står nästjumbon Olofström på schemat. Två matcher som Nordgren är spelklar till.

–  Tindra är en viktig spelare för oss nu på kort sikt men framförallt på lång sikt också. Jag är mycket tillfreds med att ha henne klar. Hon kommer bidra med mycket energi och en aggressivitet i spelet som vi saknar. Hon är redan spelklar till helgen både lördag och söndag och jag vill passa på att tacka Craftstaden för en extremt bra dialog genom denna process. 

 


TV: Här slår Pixbo ut Storvreta på straffar

Se hela straffläggningen från semifinalen i Svenska Cupen.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Craftstaden fortsätter att vinna – har nu fyra raka segrar Kvalspel för Craftstaden trots seger mot Fristad Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Tungt för Växjö IBK – Craftstaden bröt fina vinstsviten

Den här artikeln handlar om: