Foto: Magnus C Lydahl, Andreas Forslund och Adam Troy
#ibsilly

De tar över AIK efter att Bruno Lundberg fått lämna

ANNONS

Det blir en trio som tar över AIK efter att föreningen valt att gå skilda vägar med Bruno Lundberg.

I tisdags blev det klart att Mora sparkar sin tränare Ulf Hallstensson, något som Expressen var först att rapportera om. Enligt tidningen så gjorde Mora klart med Bruno Lundberg som ersättare på måndagskvällen och Lundberg höll första träningen med SSL-laget redan på tisdagen. 

– Vi vill få in en ny röst som kan ge laget en nystart och som kan komma in med ny energi. Han har stor erfarenhet och är duktig på att kommunicera med sina spelare. Vi är övertygade om att han är rätt person, sa Moras ordförande Anders Forsberg till Expressen om förändringen.

Bruno Lundberg kommer närmast från AIK:s damer i allsvenskan där han stod i båset för två helger sedan. Men Lundberg fanns inte med den gångna helgen när AIK gjorde en roadtrip till Skellefteå och Luleå. Några timmar efter Expressen avslöjande gick AIK ut på sin hemsida med att man går skilda vägar med Lundberg och att det gäller från dagens datum. 

- Jag vill tacka Bruno för att han representerat AIK på ett professionellt sätt och önskar honom lycka till i framtiden, sa damlagets sportchef Joakim Öhrn till lagets hemsida

När Innebandymagazinet ringer upp Öhrn för att höra om vad som hänt så säger han följande:

– Vi var överens om att gå skilda vägar och då dök Mora upp. Det har inte riktigt fallit ut varken som vi eller han(Bruno) hade tänkt oss. Det är många parametrar rent sportsligt som ligger bakom. 

Sedan dök det upp ett viktigt telefonsamtal som sportchefen var tvungen att ta och han bad om att få återkomma senare. Sportchefen ursäktar sig senare med att han har fullt upp på jobbet och han hänvisar till det som kommunicerats ut på hemsidan. 

Enligt hemsidan så är AIK och huvudtränare Bruno Lundberg överens om att i förtid bryta samarbetet och gå skilda vägar. Och det är sportchefen själv tillsammans med Anna Wijk och Robert Eklund som kommer leda laget säsongen ut. Samt att målsättningen fortsätter enligt deras treårsplan där ett säkrat allsvenskt kontrakt är fokus denna säsong. 

AIK, som kvalade till SSL ifjol inledde säsongen lite knackigt och hamnade tidigt på efterkälken. Men efter juluppehållet gjorde en av världens bästa spelare genom tiderna, Anna Wijk, comeback på planen. Med Wijk i laget har AIK vunnit tre raka matcher och klättrat upp till en fjärde plats i tabellen. Men det är sju poäng upp till en SSL-kvalplats däremot så har han man skapat sig en lucka ner till femman Alunda på sju poäng. De fyra första lagen i serien är säkra för fortsatt spel i allsvenskan medan femman får kvala sig kvar. 

Mora har också haft det tufft inledningsvis i SSL och med nio omgångar kvar att spela ligger man precis över nedflyttningsstrecket. Men det är supertight runt nedflyttningsstrecket och Mora har lika många poäng och samma målskillnad som Lockerud som ligger under strecket. Moras nästa match i helgen är mot Åkersberga som ligger sist en poäng bakom Mora och Lockerud.  


TV: Här slår Pixbo ut Storvreta på straffar

Se hela straffläggningen från semifinalen i Svenska Cupen.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

 

 

Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Två mål för Matilda Abramsson när AIK vann mot Täby FC Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund Storseger för Pixbo Wallenstam borta mot Kais Mora AIK kvalklart efter seger mot Nacka Wallenstam

Den här artikeln handlar om: