Foto: Andreas Forslund
Allsvenskan östra

TV: Anna Wijks alla poäng de tre första matcherna

ANNONS

Anna Wijks comeback har gett AIK en välbehövlig energiinjektion och nu klättrar stockholmarna i tabellen.

AIK kvalade till SSL förra säsongen och hade höga förväntningar på sig inför den nuvarande säsongen i allsvenskan östra. Men stockholmarna har haft lite grus i maskineriet och inte motsvarat förväntningarna inledningsvis.

I halvtid låg laget på en femteplats, vilket innebär en kvalplats för att hålla sig kvar i allsvenskan. AIK hade då två poäng upp till säker mark och sex poäng ner till nedflyttning. Men under uppehållet så gjorde AIK klart med en av världens bästa spelare genom tiderna, Anna Wijk. 32-åringen har bland annat vunnit 6 VM-guld, 1 SM-guld och utsetts till världens bästa spelare fyra gånger.      

Wijk la SSL-klubban på hyllan efter säsongen 19/20 men hon spelade ett par matcher i allsvenskan och SSL säsongen efter. Men för tre omgångar sedan gjorde hon comeback i AIK och det har gett laget en rejäl boost. AIK har vunnit alla tre matcher med Wijk i laget och börjat klättra i tabellen. 

AIK som innan Wijk hade två poäng upp till säker mark har nu tagit sig upp på en fjärdeplats och säker mark och skapat ett glapp på hela sju poäng ner till Alunda. De sex poängen ner till nedflyttningsplats i halvtid har nu blivit tolv poäng.  

Innebandymagazinet pratade med Wijk efter comebacken för två helger sedan och frågade då henne om hon skulle kunna lyfta laget så mycket så de skulle ta sig till en SSL-kvalplats som var sju poäng bort.

– Jag kommer nog inte se till det men vi som lag ska absolut göra allt vi kan för att vinna varje match vi ställer upp i. Men vi har ett tufft läge så vi behöver verkligen vinna så mycket vi bara kan och resultaten måste gå med oss. Vi ska så klart göra ett försök och jag ska försöka bidra med så mycket jag kan.  

Wijk har verkligen sett till så AIK fått ett lyft och de har mycket riktigt vunnit varje match de ställt upp i. Problemet är dock att resultaten inte gått med dem för Storvreta, som ligger på den sista kvalplatsen, har också vunnit alla sina matcher så det är fortfarande sju poäng upp till deras plats. 

I klippet nedan kan du se Anna Wijks två mål och tre assist som hon skrapat ihop än så länge.  

Matchrapporter: Två mål för Matilda Abramsson när AIK vann mot Täby FC AIK kvalklart efter seger mot Nacka Wallenstam Segerraden förlängd för AIK – besegrade Alunda AIK segrade i toppmötet mot Storvreta AIK vann toppmötet mot Älvsjö AIK med 2-1

Den här artikeln handlar om: