Inför söndagens matcher
Nykomlingarna Nykvarn tar emot Pixbo på hemmaplan.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Topp 5: Söndagens hetaste matcher i SSL

ANNONS

Söndagens höjdpunkter i damernas och herrarnas högstaliga.

12.00 Malmö-Endre (Dam)

Endast en poäng skiljer dessa två lag inför dagens match. Båda lagen ligger på en slutspelsplats, men båda lagen kommer från en sämre formkurva. Däremot har båda lagen inlett 2024 bättre än man avslutade 2023. Det är två lag som blandat och gett under säsongen. Malmö har fått se sig besegrade i de åtta senaste mötena mellan lagen. Återstår att se om Malmö ska bryta Endres långa vinstsvit mot skåningarna. 

15.00 Helsingborg-Kalmarsund (Herr)

Kalmarsund har efter en tung första halva av säsongen börjat vinna fler matcher. Helsingborg hade också en tuff start på säsongen, men har efter en fyra matchers lång vinstsvit blandat och gett. När dessa två lag möts brukar det vara jämna matcher. Trots det har Kalmarsund vunnit de fyra senaste mötena lagen emellan.

16.00 Warberg-Karlstad (Dam)

Även denna match är en match där två lag med endast en poäng skiljer lagen i tabellen. Warberg har haft en hel del förluster under den senaste tiden och vill säkerligen göra allt för att hålla sig ifrån nedflyttning. Karlstad har gått segrande ur tre av deras fem senaste matcher och kommer göra allt för att hålla sig från nedflyttning, men också jaga slutspelsplats i en rätt så jämn serie.

16.00 Nykvarn-Pixbo Wallenstam (Herr)

Ett rätt så hemmastarkt Nykvarn ska idag ta emot topplaget Pixbo. Nykvarn har stått upp bra mot många av topplagen denna säsong, men ändå lyckats tappa poäng till slut i flera av dessa matcher. Trots att Pixbo ligger fyra och Nykvarn ligger på en tolfte plats i tabellen så kommer Nykvarn ge Pixbo en tuff match i deras hemmaborg. Nykvarn som tippats ta sig till slutspel kommer göra allt för att hålla sig från nedflyttningsplatserna.

17.00 Karlstad-Växjö Vipers (Herr)

Karlstad har haft en tuff säsong hittills, men trots detta har man tagit de flesta av sina poäng på hemmaplan. Växjö däremot har haft det tuffare på bortaplan och trots tabelläget så lär det bli en het match mellan lagen. Växjö jagar Falun och Storvreta i toppen, samtidigt som Karlstad vill upp till säker mark. Senast lagen möttes vann Växjö med 9-3 nere i Småland.


TV: “Vi fick 24 000 kronor i stöd - plus 200 bollar"

Hur påverkas IBK Dalen ekonomiskt av att inte spela i SSL? Klubbdirektören Urban Karlsson ger en inblick.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Du kanske även vill läsa:
Klubbikonen kan göra comeback i Helsingborg
Klubbikonen kan göra comeback i Helsingborg
Röster efter Pixbos kross mot Rönnby: "En nervikning" Den här artikeln handlar om: