#ibsilly
Foto: Adam Troy
#ibsilly

Klubbikonen kan göra comeback i Helsingborg

ANNONS

Har gjort 365 matcher för klubben – kan återvända inom kort.

Helsingborg, som ligger tolva i SSL, kan vara på väg att få in ett riktigt rutinerat nyförvärv inför andra delen av säsongen. Enligt HD så kan ikonen Kristoffer Fält återvända till klubben.

Fält kom till klubben 2008 och gjorde totalt 365 seriematcher med Helsingborg, där den senaste kom 2022. Nu spelar han för danska högstaligalaget Vanlöse som nyligen förlorade en avgörande match.

– Vann vi den skulle vi gå vidare till mellanspel, eller någon form av slutspel, som man har i Danmark. Nu missade vi och då är det en fortsättings-nedflyttningsserie där inget lag åker ur under våren, säger Fält till HD.

Kristoffer Fält Foto: Per Wiklund

Det innebär i sin tur att han eventuellt kan göra comeback i Helsingborg.

– Jag förhåller mig till att jag har avtal med Vanlöse och ska spela där. Samtidigt är det en spännande vår för FCH. Eftersom jag spelar och känner drivkraft fortsatt är det klart att hjärtat ser ju att det även finns en möjlighet på hemmaplan.

"Klassiskt, båda vill dansa så det ska vi väl få till"

För att övergången ska gå i lås för 34-åringen så ska klubbarna komma överens innan den 15 januari, vilket är sista datumet för att genomföra en internationell övergång.

– Vi undersöker att vi klarar av det, där står vi. Ingenting är klart, men jag hoppas att vi ska kunna landa det, säger Alexander Nede från Helsingborgs sportgrupp.

– Jag har fått en känsla av att de heller inte vill stå i vägen för något. Vi ska bara hitta varandra. Klassiskt, båda vill dansa så det ska vi väl få till.


TV: “Vi fick 24 000 kronor i stöd - plus 200 bollar"

Hur påverkas IBK Dalen ekonomiskt av att inte spela i SSL? Klubbdirektören Urban Karlsson ger en inblick.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Mullsjö vann trots uppryckning av FCH Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Formstarka FCH tog ny seger mot Linköping Två snabba mål i sista perioden avgjorde för FCH mot AIK Förlustsviten bruten för FCH – efter 6-5 mot Nykvarns IF

Den här artikeln handlar om: