Västerås IBS förlorade mot Lillån IBK

En poäng för Västerås IBS efter förlust mot Lillån IBK

Det blev en poäng för Västerås IBS i matchen hemma mot Lillån IBK i Allsvenskan västra/södra dam. Matchen var lika, 3-3, efter tre perioder, men i förlängningen avgjorde Lillån IBK. Slutresultatet blev 3-4 (0-0, 1-1, 2-2, 0-1).

– En extremt tajt och svårspelad match från båda lagen. Vårt anfallsspel lyser med sin frånvaro och vi spelar för mycket på utsidan. Men samtidigt är försvarspelet riktigt bra första 40 minuter. Vi faller tyvärr på små detaljer med både boll och utan boll och det straffar oss hårt. Vi tar steg i rätt riktning men det är inte tillräckligt bra just nu. Vi måste upp flera nivåer till för att vi ska ta oss framåt. Vi måste spela mer med tålamod och erfarenhet än vad vi gör. Men vi tar in 1 poäng och det är ändå något. Vi jobbar vidare, tyckte Västerås IBS:s tränare Jani Pyykönen, efter matchen.

Joanna Hjelm blev matchhjälte med sitt avgörande 4-3-mål 4.58 in i förlängningen.

Inget av lagen lyckades göra mål i första perioden. Efter 17.41 i andra perioden gjorde Västerås IBS 1-0 genom Havanna Rung.

Med 1.24 kvar att spela av perioden kunde Joanna Hjelm kvittera till 1-1 för Lillån IBK. 3.00 in i tredje perioden slog Ebba Löwdahl till framspelad av Vera Sivertson och gav laget ledningen för Lillån IBK.

11.11 in i perioden nätade Västerås IBS:s Sara Juhlin på pass av Gry Norstedt och kvitterade för Västerås IBS.

Efter 14.46 nätade Stina Sjögren på pass av Gry Norstedt och gav Västerås IBS ledningen.

Efter 17.30 slog Sara Mörk till framspelad av Tilde Lindberg Hernandez och kvitterade för Lillån IBK.

I förlängningen tog det 4.58 innan Lillån IBK också avgjorde till 3-4. Matchvinnare för bortalaget blev Joanna Hjelm, på pass av Lovisa Abrahamsson.

Det här var Västerås IBS:s andra uddamålsförlust den här säsongen.

För Lillån IBK gör resultatet att man nu ligger på fjärde plats i tabellen, medan Västerås IBS är på åttonde och sista plats.

I nästa omgång har Västerås IBS Jönköping borta i Jönköpings Idrottshus, lördag 20 januari 13.30.

Matchrapporter: Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Seger för Skoghall i toppmötet med Lillån IBK Stort jubel när Telge SIBK säkrade seriesegern med vinst mot Lillån IBK Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Lisa Söderlund tvåmålsskytt för Västerås IBS i segern mot GS 86