I det senaste seriemötet mellan giganterna avgjorde Falun matchen på straffar.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Topp 5: Lördagens hetaste matcher i SSL

ANNONS

Lördagens höjdpunkter i damernas och herrarnas högstaliga.

15.00 Thorengruppen-Mullsjö (Herr)

En match där båda lagen kommer från ett lite sämre slut på 2023 och inte heller fått med sig så många poäng i början av 2024. Fyra poäng skiljer lagen där Mullsjö ligger på en sjätte placering och Thorengruppen ligger på en åttonde plats i tabellen. Två lag som med andra ord kämpar för att ta sig till slutspel och viktiga poäng står på spel under dagens match. Lyckas Mullsjö rycka ifrån Thorengruppen eller kan Thorengruppen minska mellanrummet mellan lagen?

15.00 Åkersberga-Lockerud Mariestad (Dam)

Ett bottenmöte där båda lagen har haft svårt att ta poäng hittills. Senaste mötet mellan lagen blev en jämn match där Lockerud vann med 3-2 på hemmaplan. Ett tidigt ångestmöte där båda lagen vill se till att hålla sig från nedflyttningsplatserna. 

15.30 Jönköping-AIK (Herr)

Två lag som ligger i ingenmansland. AIK har närmare till slutspelsplats än nedflyttning, samtidigt som Jönköpings situation ser tvärtom ut. Senast lagen möttes gick till förlängning och till slut var det AIK som tog den extra poängen i det mötet. Idag möts man nere i Jönköping istället och Jönköping ska försöka stoppa det formstarka AIK från att ta med sig alla poängen hem till Stockholm. Sett till senaste mötet så finns det goda chanser för en jämn och en målrik match. 

16.00 Falun-Storvreta (Herr)

Giganternas kamp! Falun och Storvreta drabbas samman för fjärde gången denna säsong. Lagen möttes i ett dubbelmöte under Champions Cup, där Falun gick segrande ur dubbelmötet. I seriespelet vann Falun första mötet och är därmed obesegrade av Storvreta i tävlingssammanhang denna säsong. Båda lagen kommer från en vinst i deras senaste match där Falun besegrade Mullsjö i svenska cupen och Storvreta besegrade Pixbo Wallenstam i det första av två möten i cupens två semifinaler. Tre poäng skiljer lagen i tabellen och därmed är detta möte såklart en av dagens hetaste matcher.

16.00 Rönnby-Täby (Dam)

I den andra heta matchen i dagens SSL Dam omgång hittar vi två topplag. Rönnby och Täby gör upp om att närma sig serieledarna Thorengruppen och andraplacerade Pixbo. Två lag som varit formstarka under den senaste tiden. Däremot åkte Rönnby på en storförlust i andra semifinalmatchen mot Pixbo, ett lag som Täby fyra dagar tidigare slog i seriespelet. 


TV: “Vi fick 24 000 kronor i stöd - plus 200 bollar"

Hur påverkas IBK Dalen ekonomiskt av att inte spela i SSL? Klubbdirektören Urban Karlsson ger en inblick.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Du kanske även vill läsa:
VM-forward lämnar Endre mitt under säsongen
VM-forward lämnar Endre mitt under säsongen
Lämnar Kalmarsund på grund av psykisk ohälsa
Lämnar Kalmarsund på grund av psykisk ohälsa
Den här artikeln handlar om: